Tiedote etäopetuksessa olevien oppilaiden ruokailusta 3.4.2020

Kalajoki Koronatiedotus

Tarkemmin kouluruokailun järjestämisestä poikkeustilan aikana

Olemme saaneet viime päivinä runsaasti palautetta etäopetuksessa olevien oppilaiden kouluruokailun järjestämisestä. Ensimmäiset ruoka-annokset jaettiin torstaina 2.4.2020. Jakelu on sujunut pääsääntöisesti hyvin ja kaikki ruokatilauksen tehneet ovat saaneet annoksensa. Yhdessä tapauksessa jaettu annos ei ole vastannut ilmoitettua erikoisruokavaliota. Pahoittelemme tätä tilannetta, jonka olemme käyneet läpi kyseisen henkilön kanssa.

Valtioneuvoston antamassa poikkeustilaa koskevassa asetuksessa todetaan, että opetuksen järjestäjällä on velvollisuus järjestää kouluateria siinä laajuudessa kuin se on mahdollista toteuttaa. Tämän perusteella kouluateria on järjestettävä ainakin lähiopetuksessa oleville oppilaille ja mahdollisuuksien mukaan myös muille oppilaille.

Eri kunnilla on erilaisia mahdollisuuksia järjestää etäopetuksessa olevien oppilaiden ruokailu, riippuen siitä kuinka heidän ruokapalvelunsa on järjestetty. Osalla palvelu on kokonaan ulkoistettu, jolloin vaihtoehdoksi on jäänyt rahan tai ruokakassin jakaminen, mikäli ruuan jakamiseen on ylipäätään ryhdytty. Olemme Kalajoella tehneet periaateratkaisun tarjota koululaisillemme lämmitettävä ruoka-annos. Tällä tavoin turvaamme myös poikkeusoloissa koululaisillemme mahdollisuuden saada ruokaa ja ruokapalveluhenkilöstöllemme mahdollisuuden tehdä työtään. Keittiöidemme kapasiteetti ja varustelu mahdollistaa annospakatun pääruuan (keitto, pata- tai vuokaruoka) valmistamisen ja jakamisen. Annosten toimitus kylminä on ruuan säilymisen ja jakamisen kannalta turvallisin vaihtoehto.  Ruuan jakaminen tapahtuu kouluilta aiemmin ilmoitetulla tavalla.

Seuraamme tilannetta ja työstämme palvelua edelleen. Tilanne on poikkeuksellinen meille kaikille, myös ruokapalvelulle.

 

Lisätietoja

Riku Saksholm
palvelualuejohtaja
opetuspalvelut

044 4691 601
riku.saksholm@kalajoki.fi

 

Paula Kumpula
ruoka-ja siivouspalvelupäällikkö
Puh. 044 4691 318
paula.kumpula@kalajoki.fi