Tiedote etäopetuksessa olevin oppilaiden KOULURUOKAILUN järjestämisestä

Kalajoki Koronatiedotus

Toimitukset alkavat 2.4.2020 alkaen

Wilman kautta on 30.3.2020 lähetetty viesti etäopetuksessa olevien oppilaiden kouluruokailun järjestämisestä.

Kalajoen kaupunki aloittaa etäopetuksessa olevien oppilaiden kouluaterioiden toimitukset lähiopetusta tarjoavien koulujen kautta 2.4.2020 alkaen. Ruoka valmistetaan ennakkoon ilmoitettujen tilausten mukaisesti ja toimitetaan määräkokoisina annospakkauksina. Näin menetellään, jotta ruokahävikkiä ei synny ja se voidaan toimittaa lapsille turvallisesti.

Huoltajia pyydetään ilmoittamaan Wilman kautta 31.3.2020 klo 13.00 mennessä, mikäli he haluavat etäopetuksessa olevalle lapselleen kouluruuan. Linkin kautta ilmoitetaan mm. erityisruokavaliot ja koulu, josta ateria noudetaan. Ilmoitus on voimassa etäopetuksen ajan tai siihen saakka, kun huoltaja ilmoittaa sen päättymisestä.

Huoltajat sitoutuvat noutamaan tilaamansa ateriat päivittäin ilmoituksessa valitsemaltaan koululta klo 11:15–12:00 välisenä aikana. Ruokien jakaminen tapahtuu ruokasalien läheisyydessä niissä kohteissa, joissa on ruokasalit ja koulun käytävällä keittiön läheisyydessä niissä kouluissa, joissa on luokkaruokailu. Koululaisten ruuan jakaminen pystytään tällä hetkellä toteuttamaan vain päivittäin tapahtuvana toimintana (ei esim. muutaman päivän välein). Ikäihmisten ruokapalvelu on nyt myös kuormittunut siellä olevan lisääntyneen tarpeen vuoksi ja ruokien pakkaaminen annosjakeluun sopivaan muotoon vaatii järjestelyjä. Tilannetta seurataan ja palvelua muokataan tarpeen mukaan.

Etäopetuksessa olevien ruokailu sisältää ainoastaan pääruoan, joka on keitto-, pata- tai vuokaruoka. Käytössä on kahden viikon kiertävä ruokalista, joka jaetaan palvelua käyttäville myöhemmin. Ruokaa hakevalla henkilöllä tulee olla mukanaan kylmälaukku tai vastaava, jolla turvataan kylmäketjun säilyminen kotiinkuljetuksen ajan.

Ruokia hakiessa ja jonottaessa tulee noudattaa yleisiä hygieniaohjeita. Hakijoiden on pidettävä 1-2 metrin etäisyys toisiin paikalla oleviin, jotta vältetään viruksen leviäminen. Flunssaoireisena ei voi tulla hakemaan ruokia.

Lisätietoja:
Ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö Paula Kumpula 044 4691 318