Tiedote kiinteistöille

Tekniset palvelut logo, jossa viivain ja kynä ristikkäin vaalean sinisellä pohjalla

Kinkun paisto lähenee ja kinkkurasvojen hävittäminen tulee ajankohtaiseksi. Huomioithan, että paistorasvat eivät kuulu viemäriin. Rasva on lämpimänä juoksevaa, mutta muuttuu jäähtyessään kovaksi, jolloin se kiinnittyy viemäriputkistoon ja aiheuttaa tukoksen. Viemäritukos syntyy yleensä jo kiinteistön alapuolisiin osiin, joten putkiston avaaminen tarvitsee ammattilaisapua, viemärin avaamisesta syntyneet kustannukset kuuluvat pääsääntöisesti kiinteistölle.

Kinkkurasvan kierrätys

Kinkkurasvoille on useita keräyspisteitä, yleensä kauppojen yhteydessä. Kinkkurasvojen kierrätys on tehokas tapa päästä rasvoista eroon ja rasvat kierrätetään oikeaoppisesti.

Muut viemäreihin kuulumattomat

Viemäripumppaamoista on lisäksi viime aikoina löytynyt monenmoista harminaiheuttajaa, joka ei kuuluu viemäriin. Lastenvaipat, puhdistustikut, kasvomaskit ja esimerkiksi terveyssiteet aiheuttavat tuhansien eurojen kustannukset joutuessaan viemäriin. Pahimmillaan tukos voi aiheuttaa pumppaamoiden lamaantumisen, jolloin isokin osa kiinteistöistä saattaa joutua pulaan toimimattomien viemäreiden vuoksi. Olethan siis huolellinen ja laita viemäriin vain ja ainoastaan sinne kuuluvaa eli mikä on ensin syöty, juotu tai pesuvesiä.

 

Jouluisin terveisin

Kalajoen kaupungin tekniset palvelut, kuntatekniikka