Tiedote maskeista koulukuljetuksissa oleville oppilaille

Covid-19

THL suosittaa kansalaisille kasvomaskien käyttöä tietyissä tilanteissa toisten ihmisten suojaamiseksi. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1-2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Kalajoen koulut jakavat tästä päivästä lähtien maskeja 15 vuotta täyttäneille koulukuljetuksissa oleville oppilaille niin kauan kuin suositus on voimassa. Käytännössä tämä tarkoittaa perusopetuksen 9.-luokkien oppilaita sekä lukiolaisia. Maskeja jaetaan viikon tarpeen verran kerrallaan eli 2 kpl/päivä. Jaettavat maskit ovat kertakäyttöisiä ja ne tulee laittaa roskiin käytön jälkeen. Maskeja saa myös ensi viikon aikana, mikäli niitä ei vielä perjantaina ole saanut.

Koulut tiedottavat maskien jakamisesta lisäksi erikseen.

THL:n ohjeistus maskien käytöstä

THL:n suosituksen mukaisesti maskin käyttöä ei suositella alle 15 vuotiaille eikä henkilöille, joilla on hengitystiesairaus. Maskia ei tule käyttää myöskään silloin, jos se vaikeuttaa merkittävästi hengittämistä

OHJEVIDEO maskin oikeasta käytöstä. Terveydenhoitajat opastavat myös oikeaa maskien käyttöä.

Vaikka maskin käyttö on vapaaehtoista, toivomme, että myös huoltajat painottaisivat maskien käytön ja hygienian merkitystä koronaviruksen leviämisen estämiseksi sekä keskustelisivat maskin käytöstä nuorten kanssa kotona.

Riku Saksholm
Palvelualuejohtaja, rehtori
Opetuspalvelut
Kalajoen kaupunki