Tiedote omaishoitajille

Kalajoki Koronatiedotus

Koronaepidemian aikana useiden omaishoitajien hoitovastuu kasvaa erilaisten rajoittamistoimenpiteiden vuoksi. Näitä ovat mm. karanteenijärjestelyt, päivätoiminnan palvelujen sulkeminen ja lyhytaikaishoitopaikkojen vähentäminen. Palveluja on suljettu riskiryhmien suojelemiseksi ja koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

Omaishoitajien lakisääteisiä vapaita kehotetaan käyttämään koronaepidemian aikana vain harkiten. Koronaepidemiasta johtuen vapaiden käyttöoikeus jatkuu normaalia pidempään kuin kolme kuukautta, joten käyttämättä jääneitä vapaita ei koronaepidemian takia menetä. Omaishoitajat voivat edelleen käyttää heille kertyneitä omaishoitajan vapaita esim. sijaishoitajan avulla.

Jos omaishoitaja tai hoidettava ovat altistuneet koronavirukselle, heidän on mahdollista jatkaa kotona asumista, mikäli molempien vointi sen sallii. Jos epäilee sairastuneensa koronavirukseen, tulee ensin ottaa yhteyttä:
Himangan terveysasema / ajanvaraus puh. 044-4691 803
Himangan terveysasema / neuvonta puh. 044-4691 802

Mikäli hoidettava tarvitsee hoitopaikan omaishoitajan sairastamisen aikana tai omaishoitaja kokee, ettei selviydy enää työstään, tulee ottaa yhteyttä omaishoidon palveluohjaajaan p. 044 4691 842.

Hätätilanteissa tulee aina ottaa yhteyttä 112.

 

Lisätietoja:
Katri Vienola
omaishoidon palveluohjaaja
p. 044 4691 842
katri.vienola@kalajoki.fi