Tiedote rajoitustoimien jatkumisesta 1.4.2020

Kalajoki Koronatiedotus

Poikkeusolot jatkuvat ainakin 13.5.2020 saakka

Hallitus on päättänyt jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13. toukokuuta 2020 saakka.

Päätöksen johdosta varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen rajoituksia tullaan jatkamaan 13. toukokuuta saakka eri kouluasteilla. Opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan samalla jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

Valtion aiemmin sulkemat laitokset, kuten kirjastot ja uimahallit pysyvät myös kiinni. Ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa on kielletty ja yli 70-vuotiaita koskee edelleen velvoite pysyä karanteenia vastaavissa olosuhteissa. Ravintolat, kahvilat ja anniskelupaikat on suljettu noutoruokatoimintaa lukuun ottamatta 31.5.2020 saakka ja liikkumista Uudenmaan maakunnan alueella ja alueelta pois on rajoitettu 28.3.-19.4.2020 välisenä aikana. Hallitus on päättänyt myös aloittaa pikaisesti valmistelut pohjois- ja länsirajaliikenteen tiukentamiseksi.

Muistutamme edelleen, että asetettuja rajoituksia on ensiarvoisen tärkeää noudattaa. Toimenpiteiden päätehtävänä on suojata riskiryhmiä sekä terveydenhuollon ammattilaisia, apteekkien ja kotihoidon työntekijöitä.

  • Kaiken ikäiset ovat alttiita saamaan tartunnan, ja tartuttavat muita. Lieväoireinen voi tiedostamattaan tartuttaa muita. Pysyttele kotona, jos olet vähänkään flunssainen.
  • Mikäli mahdollista, järjestä varhaiskasvatuksessa olevan lapsesi hoito ja 1-3 luokalla olevan koululaisesi koulunkäynti kotona.
  • ”Nuorten ja lasten ei pidä hakeutua porukoihin. Ei pidä mennä joukolla pelaamaan palloa eikä mihinkään muuhunkaan paikkaan viettämään aikaa.” (Pääministeri Sanna Marin)
  • Vältä kaikkea tarpeetonta liikkumista ja asiointia. Muista näissä tilanteissa riittävät turvavälit.
  • Älä hamstraa lääkkeitä. Säästä lääkkeet niille, jotka tarvitsevat niitä eniten.