Tiedote ylioppilasjuhlista 29.8.2020

Ylioppilaiden kanssa käymämme yhteisen keskustelun jälkeen ylioppilasjuhlat on päätetty toteuttaa lauantaina 29.8.2020 alkaen klo 12.00 Hilmantorilla Hiekkasärkillä. Kiitos ylioppilaille rakentavista ehdotuksista juhlien toteuttamiseksi!

Ylioppilaat sijoitetaan istumaan Hilmantorin katsomoon heille erikseen osoitettaville paikoille riittävät turvavälit huomioiden. Todistukset on toimitettu ylioppilaille jo aiemmin, joten niitä ei tilaisuudessa jaeta. Jokainen ylioppilas pitää omaa ylioppilaslakkia sylissään ja lakitus tapahtuu yhteisesti. Juhlan muuhun ohjelmaan kuuluu mm. puheita ja musiikkiesityksiä. Ylioppilaan lisäksi suosittelemme, että paikalle saapuu korkeintaan kaksi muuta henkilöä, jotka voivat sijoittua Hilmantorin alueelle tai katsomoon muille paikoille. Suurin osa paikoista on seisomapaikkoja. Halutessaan osallistujat voivat käyttää kasvosuojainta. Lauantaiksi on luvattu aurinkoista säätä, mutta sääennustetta on syytä seurata ja pukeutua juhlaan riittävän lämpimästi ja mahdolliseen sateeseen varautuen.

Ylioppilasjuhla striimataan ja tallennetaan. Juhlaa voi seurata oheisesta linkistä https://youtu.be/VYWg7cgIiFQ
Rehtori antaa yksityiskohtaisemmat ohjeet ylioppilaiden saapumisesta ja muista käytännön asioista. Rehtorin yhteystiedot ovat lena.segler-heikkila@kalajoki.fi tai puh. 044-4691236.

Muistutamme edelleen, että koronariski alueellamme on kohonnut. Kehotamme huomioimaan juhlissa riittävät turvavälit ja noudattamaan korostettuja hygieniaohjeita.

Mikäli olet kutsumassa vieraita kotiin, suosittelemme noudattamaan seuraavia ylilääkärimme antamia ohjeita:
• Juhliin saavutaan vain ehdottoman terveenä.
• Vanhimmat vieraat saapuvat ensin.
• Vieraat saapuvat portaittain noin 10 hlön ryhmissä.
• Muilla paikkakunnilla asuvat saapuvat viimeisenä.
• Juhliin tullessa ja lähtiessä pestään kädet saippualla. Kuivaamiseen on syytä varata paperipyyhkeitä.
• Tarjoilupöydän lähettyville varataan käsidesiä ja tarjoiluottimia vaihdetaan usein.

Kalajoen kaupunki onnittelee lämpimästi kaikkia uusia ylioppilaita!