Tule yrittäjäksi suunnitteilla olevan Himangan terveysaseman yhteyteen!

Kalajoen kaupunki suunnittelee uuden terveysaseman rakentamista Himangan taajaman ydinkeskustan alueelle.

Hanke on alkuvaiheessa ja pohjatyö terveysaseman palveluista ja tilatarpeiden kartoituksesta on parhaillaan käynnissä. Varsinaisten rakennustöiden on suunniteltu käynnistyvän vuonna 2021.

Suunnitteilla olevan terveysaseman yhteyteen voidaan toteuttaa räätälöityjä toimitiloja yritysten käyttöön, mikäli siihen esiintyy kiinnostusta ja tarvetta. Tiloihin voisi sijoittua esimerkiksi fysioterapiaa, hierontaa, jalkahoitoa, toimintaterapiaa, puheterapiaa tms. tuottavaa hyvinvointi- ja terveysalan yritystoimintaa, mutta myös muuta terveysaseman yhteyteen sopivaa yritystoimintaa on mahdollista tiloihin suunnitella. Tilojen suunnitteluvaiheessa (syksyllä 2019) sijoittumista suunnittelevien yritysten tarpeet voidaan huomioida suunnitelmissa räätälöidysti.

Yritysten toimitiloihin on suunnitteilla oma sisäänkäynti / sisäänkäynnit ja varsinaisten vastaanottotilojen lisäksi pienet sosiaalitilat. Yritysten toimitilat voidaan toteuttaa myös useamman yrityksen yhteisellä sisäänkäynnillä, jolloin jokaiselle yritykselle varataan oma tila ja mahdollisesti yhteiset sosiaalitilat. Yritystoimitiloja on mahdollista jakaa myös useammalle toimijalle yhteisesti (osa-aikainen toiminta), jolloin yritykset myös vastaisivat yhteisesti tilojen vuokra- ja käyttökustannuksista erikseen sovittavalla tavalla.

Suunnitteluvaiheen aikana tilojen rakentamiskustannukset ja sen myötä todennäköiset yritystoimitilojen vuokrahinnat ja arviot käyttökustannuksista tarkentuvat. Lähtökohtana yritystoimitilojen vuokraamiselle on pidempiaikainen vuokrasopimus.

Jos olet kiinnostunut sijoittumisesta terveysaseman yhteyteen tai alan suunnittelet hyvinvointi- tai terveysalan yrityksen perustamista Himangan alueelle, ota yhteyttä syyskuun aikana elinkeinojohtaja Miia Himankaan, puh. 044 4691 246 tai miia.himanka@kalajoki.fi tai yritysasiantuntija Kimmo Niskaseen, puh. 044 4691 604 tai kimmo.niskanen@kalajoki.fi. Mikäli olet vasta suunnittelemassa alan yritystoiminnan aloittamista, saat tarvittaessa yrityksen perustamiseen liittyviä palveluja Kimmo Niskaselta.