Lomituspalvelujen tarkoituksena on turvata maatilojen toiminta viljelijöiden vuosiloman ja sijaisavun aikana sekä järjestää tarvittaessa maksullista lomittaja-apua. Yhteistoiminta-alueeseen kuuluu Kalajoki, Alavieska, Pyhäjoki ja Merijärvi. Vuodesta 2010 alkaen myös turkistiloilla on ollut oikeus vuosilomaan ja lisävapaaseen.

Vanhoja entisajan lypsykoneita, maitotonkkia ja maitoseparaattoreita

Kalajoen paikallisyksikkö järjestää lomituspalvelut Kalajoen, Alavieskan, Pyhäjoen ja Merijärven kuntien alueella. Tiloja toiminta- alueella on 183 ja lomaan oikeutettuja yrittäjiä 321 sekä tarhoja noin 50.

Maatalousyrittäjän vuosilomaoikeus on 26 päivää ja tuettua maksullista voi saada 120 h / vuosi. Lisäksi on oikeus sijaisapuun eri syillä. Tarhaajien loma-oikeus on 18 päivää ja lisävapaa 120 h.

Lisätietoja saa lomituspalveluista sekä www.mela.fi

Maatalousyrittäjiä suositellaan käyttämään sähköistä asiointipalvelua lomitusnetin kautta: www.mela.fi/fi/asiointipalvelut

Lomituksen paikallisyksiköiden yhdistymisen tilanne 16.5.2022

Paikallisyksiköiden yhdistämisen valmistelutyöstä on vuoden vaihteesta vastannut projektiryhmä, joka koostuu kaikkien kuuden paikallisyksikön vastuuhenkilöistä. Ryhmän tehtävänä on ollut tuoda yhteen kaikki tarvittava tieto alueen yksiköistä; hallinnosta, lomittajista ja asiakkaista ja johtaa valmistelua. Valmistelun pohjatyönä käytetään Melan valtakunnallisen hankkeen ja organisaatiojohtamisen asiantuntijoita.

Käytännön toimia uusien toimintatapoje….. lue lisää tästä.