Kalajoen kaupungin hallinnoima maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alue KaSi on toiminut 1.1.2012 lukien. KaSi vastaa maaseutuhallinnosta, maaseutuelinkeinojen ja kylien kehittämisestä, Kalajoen, Alavieskan, Merijärven, Pyhäjoen, Raahen sekä Siikajoen kuntien alueilla.

KaSi yhteistoiminta-alue on jaettu eteläiseen ja pohjoiseen palvelualueeseen, joiden keskuspaikkoina toimivat Kalajoki ja Siikajoki. Aluejako helpottaa EU:n maatalouspolitiikan edellyttämää tehtävien eriyttämisen vaatimusta. Aluejako auttaa myös viransijaisuuksien järjestämisessä. Asiakkaiden hakemuksia käsitellään ja arkistoidaan pääsääntöisesti maatilan sijaintikunnan palvelupisteessä. Asiakkaat voivat kuitenkin asioida missä tahansa yhteistoiminta-alueen palvelupisteessä.

Maaseutuyritysasiantuntija

Kalajoen maaseutupalveluissa toimii maaseutuyritysasiantuntijana Heidi Pasanen, Kalajoen Himangalta. Aluksi toimialueena on Kalajoen alue.

Tämän uuden henkilöresurssin kautta on maaseutupalveluiden tavoitteena auttaa entisestään maaseudun yrityksiä kehittämään omaa toimintaa, luomaan jopa kokonaan uutta toimintaa sekä mahdollisesti työpaikkoja, lisäämään yritysten välistä yhteistyötä, jatkojalostusta, kartoittaa ja selvittää mahdollisia investointi-, kehittämis- ja koulutustarpeita. Toisin sanoen edistää kaikin tavoin yritysten toimintaa ja saada selvitettyä erilaisten ideoiden eteenpäin viemistä yhteistyössä monien toimijoiden kanssa, tarvittaessa myös hankkeiden kautta.

Otahan yhteyttä! Palvelu on maksutonta!

Toimipiste sijaitsee Kalajoen maaseutupalveluissa, 2. krs.

heidi.pasanen(at)kalajoki.fi tai 044 4691 388

Kalajoen kaupungin maatilojen ja maaseutuyritysten kehittämisavustukset 2022

Maatilojen ja maaseutuyritysten kehittämisavustusta voidaan käyttää suoraan yksittäisten maatilojen ja maaseutuyritysten sekä maaseutuyritysryhmien yhteishankkeiden tai usean maatilan muodostaman yhtymän avustuksiin seuraavin periaattein:

Maatilojen kehittämisavustusta voidaan myöntää enintään 5 henkilöä työllistäville maatilayrityksille. Tukea voi saada kalenterivuoden aikana 50 % arvonlisäverottomiin toteutuneisiin kustannuksiin, kuitenkin enintään 400 euroa. Katso avustuskohteet tästä linkistä. Lisätietoja Heidi Pasanen puh. 044 4691 388 tai heidi.pasanen(at)kalajoki.fi.

Maaseutupalveluiden uutiskirje

Maaseutupalveluiden uutiskirje sisältää maatilayrityksille suunnattua tietoa viljelijätukihallintoon liittyvistä ajankohtaisista hakuajoista, koulutuksista, tilaisuuksista sekä lomitukseen liittyvistä asioista. Maaseutupalveluiden uutiskirjeessä voidaan julkaista myös yhteistyökumppaneiden lyhyitä tiedotteita maaseutuyrityksille suunnattuna. Maaseutupalveluiden uutiskirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa. Uutiskirjeen voi tilata osoitteella maaseutuhallinto@kalajoki.fi tai sähköisellä lomakkeella tästä linkistä. Tilauksen voi perua uutiskirjeessä olevasta linkistä tai ottamalla yhteyttä maaseutupalveluihin osoitteeseen maaseutuhallinto@kalajoki.fi.