Kalajoen kaupungin hallinnoima maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alue KaSi on toiminut 1.1.2012 lukien. KaSi vastaa maaseutuhallinnosta, maaseutuelinkeinojen ja kylien kehittämisestä, Kalajoen, Alavieskan, Merijärven, Pyhäjoen, Raahen sekä Siikajoen kuntien alueilla.

KaSi yhteistoiminta-alue on jaettu eteläiseen ja pohjoiseen palvelualueeseen, joiden keskuspaikkoina toimivat Kalajoki ja Siikajoki. Aluejako helpottaa EU:n maatalouspolitiikan edellyttämää tehtävien eriyttämisen vaatimusta. Aluejako auttaa myös viransijaisuuksien järjestämisessä. Asiakkaiden hakemuksia käsitellään ja arkistoidaan pääsääntöisesti maatilan sijaintikunnan palvelupisteessä. Asiakkaat voivat kuitenkin asioida missä tahansa yhteistoiminta-alueen palvelupisteessä.

Kalajoen maatilojen ja maaseutuyritysten kehittämisavustukset 2023

Maatilojen kehittämisavustusta voidaan myöntää enintään 5 henkilöä työllistäville maatilayrityksille. Tukea voi saada kalenterivuoden aikana 50 % arvonlisäverottomiin toteutuneisiin kustannuksiin, kuitenkin enintään 400 euroa kuhunkin neljään eri osa-alueista.

Maatilojen investointiavustusta voidaan myöntää enintään 5 henkilöä työllistäville maatilayrityksille. Tukea voi saada kalenterivuoden aikana 50 % arvonlisäverottomiin toteutuneisiin kustannuksiin, kuitenkin enintään 800 euroa (ellei näihin ole saatu muuta tukea).

Kehittämisavustukset haetaan ensisijaisesti kunta-akkunan kautta tästä linkistä. Vaihtoehtoisesti voit hakea toimittamalla kopiot laskusta sekä kuitti maksusta sähköpostitse heidi.pasanen@kalajoki.fi tai toimita ne Kalajoen maataloustoimistoon, Kalajoentie 5.

Päätökset tekee maaseutujohtaja Antti Pulkkinen.

Lisätietoja maaseutuyritysasiantuntija Heidi Pasanen, heidi.pasanen@kalajoki.fi tai 044 4691 388

Kehittämisavustusten osa-alueet, investointiavustuskohteet ja lisätietoa löytyy tästä linkistä.

Alavieskan, Raahen ja Siikajoen maataloustoimistot

Alavieskan, Raahen ja Siikajoen maataloustoimistojen toimipaikat ovat muuttaneet uuteen osoitteeseen:

Alavieskan maataloustoimisto
Puurakenteentie 3, Alavieska (kartta)

Raahen maataloustoimisto
Rantakatu 8 A, toinen kerros, Raahe (kartta).

Siikajoen maataloustoimisto
Virastotie 5 A, Ruukki (kartta).

Huom! Mikäli haluat asioida toimistolla, varmista puhelinsoitolla, että joku on paikalla.

Maaseutuyritysasiantuntija

Kalajoen maaseutupalveluissa toimii maaseutuyritysasiantuntijana Heidi Pasanen, Kalajoen Himangalta. Aluksi toimialueena on Kalajoen alue.

Tämän uuden henkilöresurssin kautta on maaseutupalveluiden tavoitteena auttaa entisestään maaseudun yrityksiä kehittämään omaa toimintaa, luomaan jopa kokonaan uutta toimintaa sekä mahdollisesti työpaikkoja, lisäämään yritysten välistä yhteistyötä, jatkojalostusta, kartoittaa ja selvittää mahdollisia investointi-, kehittämis- ja koulutustarpeita. Toisin sanoen edistää kaikin tavoin yritysten toimintaa ja saada selvitettyä erilaisten ideoiden eteenpäin viemistä yhteistyössä monien toimijoiden kanssa, tarvittaessa myös hankkeiden kautta.

Otahan yhteyttä! Palvelu on maksutonta!

Toimipiste sijaitsee Kalajoen maaseutupalveluissa, 2. krs.

heidi.pasanen(at)kalajoki.fi tai 044 4691 388

Maaseutupalveluiden uutiskirje

Maaseutupalveluiden uutiskirje sisältää maatilayrityksille suunnattua tietoa viljelijätukihallintoon liittyvistä ajankohtaisista hakuajoista, koulutuksista, tilaisuuksista sekä lomitukseen liittyvistä asioista. Maaseutupalveluiden uutiskirjeessä voidaan julkaista myös yhteistyökumppaneiden lyhyitä tiedotteita maaseutuyrityksille suunnattuna. Maaseutupalveluiden uutiskirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa. Uutiskirjeen voi tilata osoitteella maaseutuhallinto@kalajoki.fi tai sähköisellä lomakkeella tästä linkistä. Tilauksen voi perua uutiskirjeessä olevasta linkistä tai ottamalla yhteyttä maaseutupalveluihin osoitteeseen maaseutuhallinto@kalajoki.fi.