Kun suunnittelet yrityksesi sijoittumista Kalajoen seudulle, meiltä yrityspalvelukeskuksesta saat apua erilaisiin sijoittumiseen liittyviin asioihin. Avullamme löydät Kalajoen seudun investointikohteet, yhteistyökumppanit, osaajat ja toimitilat. Neuvomme rahoituksen hankkimisessa ja muissa sijoittumiseen ja yrityksen kehittämiseen liittyvissä asioissa. Tervetuloa Kalajoelle!

Sijainti

Kalajoki tarjoaa seudulle sijoittuvalle yritykselle erittäin kilpailukykyiset puitteet ja palvelut vain 25 minuutin ajomatkan päästä Pyhäjoen Hanhikivenniemen ydinvoimala-alueelta. Kalajoki sijaitsee valtateiden 8 ja 27 risteyksessä hyvien liikenneyhteyksien ja erikoiskuljetusten väylän äärellä. Kalajoen bulkki-, projekti- ja konttiliikenteelle palveluja tarjoava syväsatama luo hyvät mahdollisuudet erilaiseen tuonti- ja vientitoimintaan. Kalajoen pienlentokenttä sijaitsee aivan matkailukeskuksen ytimessä ja mahdollistaa tilauslentoliikenteen.

Kaupungin kehittäminen

Kalajoen väkiluku, matkailijamäärät ja yrityskanta ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana kasvaneet merkittävästi. Kaupunginvaltuusto on päättänyt, että lähivuosien aikana yritystoimintaa kehittäviin ja elinvoimaa lisääviin elinkeinopoliittisiin investointeihin varataan riittävästi määrärahaa. Erityisesti työpaikkoja ja uusia yrityksiä luovat hankkeet voidaan käsitellä kaupungin päätöksenteossa joustavasti ja nopeasti.

Tilat yritykselle

Kalajoella on useita yrityspuistoja, joiden vastavalmistuneet laajennukset tarjoavat uusia tontteja yritysten sijoittumiselle kohtuulliseen hintaan. Kalajoen yrityspalvelukeskus kerää ja antaa tietoa vapaista yritystoimitiloista Kalajoen seudulla. Kaupunki voi olla mukana myös uusien yritystoimitilojen rakentamisessa.

Hiekkasärkät

Kalajoella on voimakkaasti kasvava ja koko vuoden toimiva matkailukeskus Hiekkasärkät. Matkailukeskuksen palvelutarjonta on käytössä erilaisiin yritysten kokous- ja asiakastarpeisiin sekä työntekijöiden vapaa-ajan palvelutarpeisiin. Kalajoen matkailun kasvuohjelman toteutumisen myötä matkailukeskuksen palvelutarjonta tulee merkittävästi kasvamaan tulevien vuosien aikana niin palvelutarjonnan, tapahtumien kuin puitteidenkin osalta.