Kalajoen kaupungin hyvinvointipalveluissa on ensi kesänä haettavana kesätyöharjoittelupaikkoja 15 – 17 – vuotiaille nuorille. Nuoren tulee olla täyttänyt 15 vuotta ennen työn aloittamista.

Työharjoittelupaikat sijoittuvat sosiaali-, terveys- ja varhaiskasvatuspalveluihin. Kesätyöharjoittelupaikkoja on esim. päiväkodeissa, erilaisissa asumispalveluissa, terveyskeskuksessa ja monitoimikeskuksissa lähinnä avustavissa tehtävissä.

Työharjoitteluaika on kaksi viikkoa ja palkka 160 euroa/viikko ja 6 h/pv. Kesätyötehtäviin valitaan ensisijaisesti nuoria, joille kaupunki ei ole aikaisemmin tarjonnut kesätöitä.

Kesätyön tarkoituksena on tutustuttaa nuoria työelämään ja eri ammatteihin, tarjota kokemusta palkkatyöstä, auttaa ammatinvalinnassa ja myöhemmin varsinaiseen työelämään siirtymisessä.

Valinnan kesätyöpaikkoihin tekevät esimiehet ja työllistäjät.
Työllisyyspalvelut ilmoittaa valinnasta hakijoille 11.5.2020 mennessä sähköpostitse.

Kesätyöharjoittelupaikkoja haetaan Kuntarekryn kautta. Voit kertoa avoimessa hakemuksessa esim. aikaisemmista kesätyöpaikoistasi, kiinnostuksesi kohteista ja toiveistasi kesätyöharjoittelupaikasta. Hakemukset tulee jättää 15.4.2019 mennessä. Kesätyöharjoittelu sijoittuu koulujen kesäloman ajalle. Kuntarekrystä löydät kesätyöharjoittelupaikat seuraavilla hakusanoilla: Kesätyöharjoittelupaikat, Kalajoen kaupunki.

 

Nuorten kesätyötuki työnantajille ja yrityksille

Ensi kesänä Kalajoella toimivilla yrityksillä ja yksityisillä työnantajilla on mahdollisuus saada Kalajoen kaupungin myöntämää kesätyötukea 15 – 17 -vuotiaiden nuorten työllistämiseen. Työnantaja voi saada tukea 100 €/vko/nuori 1 – 3 viikon työllistämisjaksolta. Yhdellä työnantajalla on mahdollisuus saada tukea enintään viiden nuoren palkkaamiseen.

Työnantajat voivat hakea kesätyötukea erillisellä lomakkeella. Tukipäätökset tehdään saapumisjärjestyksessä ja hakuaika on 11.5.2020 saakka. Tuki maksetaan työnantajalle jälkikäteen, kun hän on toimittanut palkanmaksutiedot työ- ja toimintapalveluihin. Tilityslomake pyydetään palauttamaan 30.9.2020 mennessä. Tuen maksamisen ehtona on, että nuorelle maksetaan vähintään voimassa olevan työehtosopimuksen mukaista minimipalkkaa. Tukea ei voida saada oman perheenjäsenen työllistämiseen.

Nuorten tehtävänä on hakea itse työnantajilta kesätyöpaikkoja ja työnantaja voi hakulomakkeessa mainita nuoren nimen/nimet hakiessaan tukea. Mikäli työnantajalla ei tukea hakiessa ole tiedossa kesätyöntekijän/tekijöiden nimiä, niitä voi tiedustella TE-toimistolta. Nuoret voivat myös ilmoittautua TE-toimistoon kesätyönhakijoiksi, elleivät ole itse löytäneet kesätyöpaikkaa.

Nuorten kesätyötukeen liittyvät lomakkeet löytyvät tämän sivun oikeasta laidasta.

 

Nuorten kesätyötuen osalta ollaan siirtymässä sähköisesti täytettävään lomakkeeseen. Lisätietoa hausta päivitetään maaliskuun aikana tälle sivustolle, kun sähköinen lomake on käytettävissä.