Ohjaamo Kalajoki

Sinä alle kolmikymppinen, jos et tiedä mitä opiskella, tai miten hakea töitä, tule Ohjaamolle! Meiltä saa neuvoja myös raha-asioihin, asumiseen ja vaikka vapaa-aikaan liittyvissä asioissa. Tehdään yhdessä hakemukset töihin tai Kelalle, ja jos ei itse osata, niin ollaan yhteyksissä virastoihin yhdessä. Kelan ja TE-toimiston tutut työntekijät käyvät Ohjaamolla säännöllisesti, jos asioit mieluummin kasvotusten.

Facebook: https://www.facebook.com/ohjaamokalajoki/

Insta: https://www.instagram.com/ohjaamokalajoki/

Ohjaamo-chat: https://ohjaamot.fi/web/ohjaamo-kalajoki/etusivu

Virtaamo Kalajoki

Jos olet yli 30 – vuotias, ja haluat apua työllistymiseen tai vaikka alanvaihtoon, tule käymään Virtaamolla! Haetaan yhdessä esim. työpaikkoja, palkkatuki- tai työkokeilupaikkoja. Neuvotaan myös raha-asioihin ja asumiseen liittyvissä asioissa. Voit tulla myös, jos eri hakemusten teko tuntuu hankalalta – laitetaan yhdessä hakemukset kuntoon työpaikoille, Kelalle tai vaikka Ilmariselle. Mitä ei osata, se selvitetään!

Facebook: Virtaamo Kalajoki

Ohjaamo ja Virtaamo Kalajoki – hanke on järjestänyt asiakkaille monenlaista työllistämistä edistävää toimintaa. Hanke tarjoaa asiakkaille maksuttomia korttikoulutuksia, sekä järjestää erilaisia rekrytilaisuuksia työnantajille ja työnhakijoille. Keväällä 2020 käytiin asiakkaiden kanssa työ- ja opiskelupaikkojen rekrymessuilla Kokkolassa ja Nivalassa. Palvelupisteellä on ollut monenlaisia askarteluiltapäiviä; mm. havukranssipaja, lyhtypaja, joulu- ja ystävänpäiväkorttipajat, sekä ihana Unelmakartta-iltapäivä. Aikuisten Digitaidot – hanke on antanut palvelupisteellä säännöllisesti asiakkaille digiopetusta, aivan alkeista lähdettiin. Säännöllisesti kokoontuu nuorten aikuisten toiminnallinen ruokaryhmä. Toimintaa järjestetään aina sen hetkisen tarpeen mukaan. Kaikki elämänhallintaa edistävä toiminta tukee työkykyä ja työllistymistä.

Alle 30-vuotiaiden Ohjaamolla käy säännöllisesti ilman ajanvarausta Kela, TE-toimisto ja sosiaaliohjaaja, sekä tarpeen mukaan kutsutaan muita asiantuntijoita. Myös kaupungin liikuntaneuvoja aloitti infot palvelupisteellä. Voimaa Kokemuksesta ry (Voko ry) on käynyt kertomassa toiminnastaan, mm. mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tukihenkilötoiminnasta. Palvelupisteeltä saa monialaista tukea eri ammattilaisilta, aina tarpeen mukaan. Asiakastiloissa on kaikkien käytössä asiakaskone ja tulostusmahdollisuus.

Aukioloajat:

ma-pe 8-16

Ilman ajanvarausta ti-to klo 12-15

Muulloin ajanvarauksella