ohjaamo ohjaajat

Ohjaamo Kalajoki

Sinä alle kolmikymppinen, jos et tiedä mitä opiskella, tai miten hakea töitä, tule Ohjaamolle! Meiltä saa neuvoja myös raha-asioihin, asumiseen ja vaikka vapaa-aikaan liittyvissä asioissa. Tehdään yhdessä hakemukset töihin tai Kelalle, ja jos ei itse osata, niin ollaan yhteyksissä virastoihin yhdessä. Kelan ja työllisyyspalveluiden tutut työntekijät käyvät Ohjaamolla säännöllisesti, jos asioit mieluummin kasvotusten.

Facebook: https://www.facebook.com/ohjaamokalajoki/

Insta: https://www.instagram.com/ohjaamokalajoki/

Virtaamo Kalajoki

Jos olet yli 30 – vuotias, ja haluat apua työllistymiseen tai vaikka alanvaihtoon, tule käymään Virtaamolla! Haetaan yhdessä esim. työpaikkoja, palkkatuki- tai työkokeilupaikkoja. Neuvotaan myös raha-asioihin ja asumiseen liittyvissä asioissa. Voit tulla myös, jos eri hakemusten teko tuntuu hankalalta – laitetaan yhdessä hakemukset kuntoon työpaikoille, Kelalle tai vaikka Ilmariselle. Mitä ei osata, se selvitetään!

Facebook: Virtaamo Kalajoki

Ohjaamo ja Virtaamo Kalajoki – hanke on järjestänyt asiakkaille monenlaista työllistämistä edistävää toimintaa. Hanke tarjoaa asiakkaille maksuttomia korttikoulutuksia, sekä on järjestänyt erilaisia rekrytilaisuuksia työnantajille ja työnhakijoille. Keväällä 2020 käytiin asiakkaiden kanssa työ- ja opiskelupaikkojen rekrymessuilla Kokkolassa ja Nivalassa. Aikuisten Digitaidot – hanke antoi palvelupisteellä säännöllisesti asiakkaille digiopetusta, aivan alkeista lähdettiin. Voimaa Kokemuksesta ry (Voko ry) on käynyt kertomassa toiminnastaan, mm. mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tukihenkilötoiminnasta. Asiakkaiden kanssa on tehty myös retkiä mm. Kallaan, Kotieläinpuisto Huliviliin ja keilaamaan, sekä useita makkaranpaistoreissuja. Kaikki elämänhallintaa edistävä toiminta tukee työkykyä ja työllistymistä.

Alle 30-v. Ohjaamolla käy säännöllisesti ilman ajanvarausta Kela ja työllisyyspalveluiden sosiaaliohjaajat, sekä tarpeen mukaan kutsutaan muita asiantuntijoita. Myös saman katon alla toimivan Jelppiverkon etsivä nuorisotyöntekijä on tavattavissa Ohjaamolla parin viikon välein. Uraohjaus on ollut kaikenikäisiä asiakkaita kiinnostava palvelu (My Way 2). Palvelupisteeltä saa monialaista tukea eri ammattilaisilta, aina tarpeen mukaan. Asiakastiloissa on kaikkien käytössä asiakaskone ja tulostusmahdollisuus. Meitä voi käydä moikkaamassa myös toisen asteen oppilaitosten auloissa, ja sopimassa tapaamisia esim. kesätyöhakemusten tekoon. Seuraa somesta mitä meillä tapahtuu!

AUKIOLOAJAT:

MA-PE KLO 8-16

ILMAN AJANVARAUSTA TI-TO KLO 12-15