Kalajoki on mukana työllisyyden kuntakokeilussa, jossa kunta auttaa asiakkaita työllisyyspalveluissa TE-toimiston sijasta. Jokilaaksojen työllisyyskokeilussa on mukana Kalajoki, Alavieska, Ylivieska, Merijärvi ja Oulainen.

Kuntakokeilun asiakkaille henkilökohtaista palvelua

Kuntakokeilun asiakkaana ovat

  • alle 30-vuotiaat työnhakijat
  • maahanmuuttajat ja vieraskieliset työnhakijat
  • Kelan peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea saavat työnhakijat

Kuntakokeilussa työnhakija saa henkilökohtaista palvelua, tukea ja ohjausta työllistymiseen liittyvissä asioissa omalta TE-asiantuntijaltaan. Asiakkaat siirtyvät kuntakokeiluun automaattisesti, eikä vaadi toimenpiteitä työnhakijalta. Työnhakijaksi ilmoittaudutaan aina TE-palvelujen Oma asioinnin kautta. Kun henkilö ilmoittautuu työnhakijaksi, hän saa vastaanottoilmoituksessa tiedon siitä, onko hän TE-toimiston vai kuntakokeilun asiakas.

Työnantajille

Kuntakokeilujen aikana työnantaja-asiakkaille tarjotaan edelleen työnantaja- ja yrityspalveluita TE-toimistosta. Kunta myöntää aloittavien yrittäjien starttirahan sekä tekee palkkatukipäätökset kuntakokeiluun kuuluvien asiakkaiden osalta. Kokeilukunnat voivat myös julkaista ja välittää tietoja paikallisten työnantajien avoimeksi ilmoittamista työpaikoista ja antaa työnhakijaesittelyitä. Vuorotteluvapaatehtäviä hallinnoi TE-toimisto.

Työllisyyden kuntakokeilu Kalajoella

Kalajoella kuntakokeilun työllisyyspalveluiden toimitila sijaitsee Kalajoen kaupungintalolla, Kalajoentie 5. Paikallista palvelua tarjotaan myös Merijärvellä ja Himangalla asuville asiakkaille. Kuntakokeilussa työskentelee kolme TE-asiantuntijaa, kaksi sosiaaliohjaajaa sekä työllisyyspäällikkö, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä useiden eri toimijoiden kanssa.

Työllisyyden kuntakokeilujen tavoitteena on parantaa pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille. Asiakkaiden kokonaisvaltaista palvelua vahvistetaan sovittamalla työllisyys-, koulutus- sekä sosiaali- ja terveyspalveluja nykyistä paremmin yhteen. Asiakkaat saavat entistä yksilöllisempiä palvelupolkuja työllistymisensä edistämiseksi.

Lisätietoja Jokilaaksojen työllisyyskokeilusta täältä