Santaholman_konttori_keltainen

Muutaman kilometrin päässä Kalajoen keskustasta, Plassin vanhassa kaupungissa on myytävänä kulttuurihistoriallinen Santaholman vanha pääkonttorirakennus ja makasiinirakennus tontteineen. Tämä kauppakartanonakin toiminut talo on osa Plassin idyllistä vanhaa kylämiljöötä ja sijaitsee Kalajoen jokirannassa, noin 2 kilometrin päässä jokisuuta ja aukeavaa merta.

Osin hirsirakenteinen toimistorakennus on tiettävästi rakennettu 1800-luvun alkupuolella ja sitä on laajennettu rankarakenteisella lisäosalla 1950. Rakennus sijaitsee Kalajoen jokimaisemassa 2264 neliön tontilla. Tontilla on myös 1800-luvulla rakennettu kaksikerroksinen makasiinirakennus. Rakennukset ovat asemakaavalla suojeltuja alueen historian kannalta tärkeinä rakennuksina.

Päärakennuksessa on 7 h, 2 k, 2 wc, 2 varastoa ja 3 kuistia. Sähkölämmitteinen n. 224 m2 rakennus vapautuu sopimuksen mukaan. Tällä hetkellä rakennus toimii Plassin kylätalona. Irtaimisto ei kuulu kauppaan.

Kiinteistöön on teetetty kuntotutkimus.

Tarjousohjeet

Kalajoen kaupunki asettaa kohteen myyntiin tarjousten perusteella. Tarjousaika on jatkuva, kohde myydään kaupunginvaltuuston päätöksellä.

Kalajoen kaupunki
Santaholman pääkonttori
Kalajoentie 5
85100 Kalajoki

Kalajoen kaupunki on asettanut kohteelle pohjahinnaksi 60 000 euroa. Tarjouksessa tulee kertoa kiinteistön suunniteltu käyttötarkoitus. Tarjoukset käsitellään yhteismitallisina käyttötarkoituksesta riippumatta, mutta elinkeinotoiminnan käyttö voidaan katsoa tarjousvertailussa puoltavana tekijänä.

Kaupunki pidättää oikeuden olla hyväksymättä mitään tarjouksista.