Konikarvon pienvenesatama

Kalajoella on valtavasti mahdollisuuksia uusille yrityksille ja yritysten kasvulle. Matkailukeskuksestaan tunnetun Kalajoen suurimmat toimialat ovat metalli- ja konepajateollisuus, puu- ja rakennustuoteteollisuus, rakentaminen, logistiikka ja vähittäiskauppa. Uusia yritystoiminnan mahdollisuuksia tarjoavat mm. Kalajoen Marina sekä Kalajoen sataman yrityspuisto. Kalajoelta on hyvät yhteydet maailmalle valtateiden 8 ja 27 sekä Kalajoen syväsataman kautta.

Kalajoen seudun yrityspalvelukeskuksesta saat apua yrityksen sijoittumiseen Kalajoelle. Autamme yritykselle sopivan toimitilan tai tontin löytämisessä, työvoiman hankkimisessa ja asettautumisessa Kalajoelle, yrityksen investointien ja kehittämisen rahoitusvaihtoehtojen kartoittamisessa ja hakemisessa sekä kaikessa muussa sijoittumiseen liittyvässä. Ota meihin yhteyttä, me olemme täällä yritystäsi varten.

Himanka Miia

Elinkeinojohtaja
044 4691 246
miia.himanka@kalajoki.fi

Uusia houkuttelevia mahdollisuuksia yrittäjälle

Kalajoella on upeita ympärivuotisia yrittämisen mahdollisuuksia eri toimialoilla niin pienille kuin suurille yrityksille. Kalajoen seudun elinvoimaisuutta kehitetään monipuolisesti ja voimakkaasti. Yritysten toimintaympäristön ja Kalajoen elinvoiman kehittämiseen panostetaan. Meillä on tilaa uusille yrityksille ja yritysideoille. Tarjoamme hienoja mahdollisuuksia kasvua tai uutta sijoittumispaikkaa etsiville yrityksille. Lue alta uusimmista yritystoiminnan mahdollisuuksista Kalajoella.

Kalajoen Marina

Sijoittaja tai yrittäjä, lähde mukaan rakentamaan merenrantaunelmaa! Toteuta liikeideasi ja hanki tontti tai toimitila Marinasta. Kalajoen Marina on Hiekkasärkkien matkailukeskukseen rakentuva uusi, tasokas ja merellinen lomailu- ja virkistyskeskus. Alueelle toivotaan rakentuvan laadukkaita, uniikkeja loma-asuntoja, hotelli, ruokaravintoloita sekä ennennäkemättömän kattava vierasvenesatama palveluineen. Dyynikylän tontit ovat nyt myynnissä. Varaa omasi – nyt jaetaan paikat Marinan sydämessä!

Lue lisää Kalajoen Marinasta

Kalajoen satama ja sataman yrityspuisto tuonti- ja vientiyritysten tarpeisiin

Kalajoen satama on suurista integraateista riippumaton vapaa kauppasatama, joka palvelee asiakkaita tasapuolisesti ja ympärivuotisesti. Sataman ja satamaoperaattoreiden kautta yritys voi saada maailman markkinoille edullisesti pienetkin vientieränsä, sillä laivalasti kootaan tarvittaessa useiden eri yritysten toimituksista. Kalajoen sataman vuotuinen kokonaisliikenne on noin 500 000 tonnia ja satamassa käy keskimäärin n. 150 laivaa vuodessa. Satamasta on suora esteetön yhteys valtatie 8:lle, mikä mahdollistaa isojenkin erikoiskuljetusten vaivattoman maantiesiirron merikuljetuksen jatkeeksi. Kalajoen satama on merkittävä logistiikkapiste tuulivoima- ja muille vaativaa kuljetusta vaativille projekteille.

Kalajoen sataman yrityspuistoon haetaan uusia teollisuus- ja varastointialan yrityksiä, joilla on tuonti-/vientitoimintaa tai joiden tavoitteena on käynnistää kansainvälinen kauppa. Sataman yrityspuisto sijaitsee satama-alueella ja sen välittömässä läheisyydessä, joten vienti-/tuontitavaran siirtomatka satamalaiturin ja yritystilojen välillä on lyhyt. Yrityspuiston valmiiksi kaavoitetut noin 25 hehtaarin tonttialueet mahdollistavat monen tyyppisen teollisuus- tai varastointi käyttöön tarkoitettujen tilojen rakentumisen. Alueella jo toimivien yritysten kanssa on mahdollista saada synergiaetua sijoittumisesta kehittyvään yrityspuistoon. Apua yrityksen sijoittumisratkaisuihin saat Kalajoen kaupungin elinkeinopalveluilta.

Lue lisää Kalajoen Satamasta

Vapaat toimitilat ja tontit

Sopiva liiketila, tuotantotila, varasto, toimisto tai yritystontti löytyy Kalajoelta. Kalajoen keskustassa, Hiekkasärkillä ja Himangan taajamassa on tarjolla vapaita liike- ja toimistotiloja monenlaisiin tarpeisiin. Uusi, merellinen Marina tarjoaa lisäksi toimitiloja esimerkiksi matkailun, hyvinvointialan ja kaupan alan yrityksille.

Enemmän tilaa ja työvoimaa tarvitseville yrityksille meiltä löytyy myös vapaita teollisuustontteja sekä valmiita teollisuus- ja varastotiloja. Ota yhteyttä ja kerro yrityksesi tarpeista! Autamme sinua yrityksellesi sopivan toimitilan tai tontin etsimisessä.

Vapaat toimitilat Kalajoella

Kalajoen yritystontit

Tutustu Kalajoen vapaisiin tontteihin

Työvoima, koulutus ja sijoittumispalvelut

Kalajoella toimivat oppilaitokset järjestävät lupa- ja korttikoulutuksia, lisä- ja täydennyskoulutuksia sekä työvoima- ja rekrykoulutuksia. Kalajoen ammatillisista oppilaitoksista valmistuu uusia osaajia mm. metalli-, puu-, rakennus- ja hyvinvointialan tarpeisiin. Useat opiskelijat käyvät opintoihin kuuluvat harjoittelujaksot Kalajoella toimivissa yrityksissä. Kalajoki tekee yhteistyötä myös ammattikorkeakoulujen kanssa tarvittavien koulutusten järjestämisessä. Autamme yritysten koulutustarpeiden kartoittamisessa ja tarpeisiin sopivan koulutusorganisaation yhteistyön aloittamisessa.

Muuttajapalvelut

Onko työntekijäsi muuttamassa Kalajoelle? Kalajoen kaupunki tukee Kalajoelle muuttavia kotimaisia ja ulkomaisia työntekijöitä muuttamiseen ja asettautumiseen liittyvissä asioissa. Tässä sinua ja muuttajia auttaa muuttajille suunnattu nettisivustomme www.kodiksikalajoki.fi sekä sieltä löytyvä esittemme.

Tietopaketti muuttajalle – nettisivusto

Valloittavaa vapaa-aikaa kuuluisilla Kalajoen Hiekkasärkillä

Yrityspalvelut Kalajoella

Kalajoen seudun yrityspalvelukeskuksesta saat apua sekä yrityksen perustamiseen että sijoittumiseen liittyviin asioihin. Avullamme löydät Kalajoen seudun investointikohteet, yhteistyökumppanit, osaajat ja toimitilat.

Avustamme sekä aloittavia että toimivia yrittäjiä mm. rahoituksen hankkimisessa ja yrityksen kehittämiseen liittyvissä asioissa. Kalajoen kaupungilla on myös vuosittain vahvistettava yritysten kehittämistuki. Tämä tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden kotipaikka on Kalajoki. Lue tarkemmat ehdot täältä.

Ota rohkeasti yhteyttä. Etsimme vastauksen kaikkiin kysymyksiisi!

Yritysten palveluhakemisto: löydä täältä yhteistyökumppani!

Katso vlogia!

Aitoja kasvutarinoita kalajokisilta yrittäjiltä.