Konikarvon pienvenesatama

Kalajoella on valtavasti mahdollisuuksia uusille yrityksille ja yritysten kasvulle. Matkailukeskuksestaan tunnetun Kalajoen suurimmat toimialat ovat metalli- ja konepajateollisuus, puu- ja rakennustuoteteollisuus, rakentaminen, logistiikka ja vähittäiskauppa. Uusia yritystoiminnan mahdollisuuksia tarjoavat mm. Smart Grid, Kalajoen Marina sekä Kalajoen sataman yrityspuisto. Kalajoelta on hyvät yhteydet maailmalle valtateiden 8 ja 27 sekä Kalajoen syväsataman kautta.

4Kalajoen seudun yrityspalvelukeskuksesta saat apua yrityksen sijoittumiseen Kalajoelle. Autamme yritykselle sopivan toimitilan tai tontin löytämisessä, työvoiman hankkimisessa ja asettautumisessa Kalajoelle, yrityksen investointien ja kehittämisen rahoitusvaihtoehtojen kartoittamisessa ja hakemisessa sekä kaikessa muussa sijoittumiseen liittyvässä. Ota meihin yhteyttä, me olemme täällä yritystäsi varten.

Himanka Miia

Elinkeinojohtaja
044 4691 246
miia.himanka@kalajoki.fi

Niskanen Kimmo

Yritysasiantuntija
044 4691 604
kimmo.niskanen@kalajoki.fi

Uusia houkuttelevia mahdollisuuksia yrittäjälle

Kalajoella on upeita ympärivuotisia yrittämisen mahdollisuuksia eri toimialoilla niin pienille kuin suurille yrityksille. Kalajoen seudun elinvoimaisuutta kehitetään monipuolisesti ja voimakkaasti. Yritysten toimintaympäristön ja Kalajoen elinvoiman kehittämiseen panostetaan. Meillä on tilaa uusille yrityksille ja yritysideoille. Tarjoamme hienoja mahdollisuuksia kasvua tai uutta sijoittumispaikkaa etsiville yrityksille. Lue alta uusimmista yritystoiminnan mahdollisuuksista Kalajoella.

Kalajoen Marina

Sijoittaja tai yrittäjä, lähde mukaan rakentamaan merenrantaunelmaa! Toteuta liikeideasi ja hanki tontti tai toimitila Marinasta. Kalajoen Marina on Hiekkasärkkien matkailukeskukseen rakentuva uusi, tasokas ja merellinen lomailu- ja virkistyskeskus. Alueelle toivotaan rakentuvan laadukkaita, uniikkeja loma-asuntoja, hotelli, ruokaravintoloita sekä ennennäkemättömän kattava vierasvenesatama palveluineen. Dyynikylän tontit ovat nyt myynnissä. Varaa omasi – nyt jaetaan paikat Marinan sydämessä!

Lue lisää Kalajoen Marinasta

Kalajoki Smart Grid

Kalajoki Smart Gridin tavoitteena on mahdollistaa Kalajoella tuotetun uusiutuvan lähienergian hyödyntäminen Meinalan hiilineutraalin yrityspuiston alueella kilpailukykyiseen hintaan. Lähienergiaa voidaan hyödyntää paikallisesti alueelle sijoittuvissa uusissa yrityksissä, jotka toimivat esimerkiksi teollisuuden eri aloilla tai tarvitsevat paljon energiaa toiminnassaan. Meinalan hiilineutraali yrityspuisto tulee sijoittumaan Kalajoen keskustan ja matkailukeskuksen väliselle alueelle valtatien 8 läheisyyteen.

Kalajoen satama ja sataman yrityspuisto tuonti- ja vientiyritysten tarpeisiin

Kalajoen satama on suurista integraateista riippumaton vapaa kauppasatama, joka palvelee asiakkaita tasapuolisesti ja ympärivuotisesti. Sataman ja satamaoperaattoreiden kautta yritys voi saada maailman markkinoille edullisesti pienetkin vientieränsä, sillä laivalasti kootaan tarvittaessa useiden eri yritysten toimituksista. Kalajoen sataman vuotuinen kokonaisliikenne on noin 500 000 tonnia ja satamassa käy keskimäärin n. 150 laivaa vuodessa. Kalajoen sataman yrityspuistoon haetaan uusia teollisuus- ja varastointialan yrityksiä, joilla on tuonti-/vientitoimintaa tai joiden tavoitteena on käynnistää kansainvälinen kauppa. Sataman yrityspuisto sijaitsee satama-alueella ja sen välittömässä läheisyydessä, joten vienti-/tuontitavaran siirtomatka satamalaiturin ja yritystilojen välillä on lyhyt.

Lue lisää Kalajoen Satamasta

Vapaat toimitilat ja tontit

Sopiva liiketila, tuotantotila, varasto, toimisto tai yritystontti löytyy Kalajoelta. Kalajoen keskustassa, Hiekkasärkillä ja Himangan taajamassa on tarjolla vapaita liike- ja toimistotiloja monenlaisiin tarpeisiin. Uusi, merellinen Marina tarjoaa lisäksi toimitiloja esimerkiksi matkailun, hyvinvointialan ja kaupan alan yrityksille.

Enemmän tilaa ja työvoimaa tarvitseville yrityksille meiltä löytyy myös vapaita teollisuustontteja sekä valmiita teollisuus- ja varastotiloja. Ota yhteyttä ja kerro yrityksesi tarpeista! Autamme sinua yrityksellesi sopivan toimitilan tai tontin etsimisessä.

Vapaat toimitilat Kalajoella

Kalajoen yritystontit

Tutustu Kalajoen vapaisiin tontteihin

Fanni Pöntiö
Tonttimyyjä
Puh. 044 4691 125
fanni.pontio@kalajoki.fi

Työvoima, koulutus ja sijoittumispalvelut

Kalajoella toimivat oppilaitokset järjestävät lupa- ja korttikoulutuksia, lisä- ja täydennyskoulutuksia sekä työvoima- ja rekrykoulutuksia. Kalajoen ammatillisista oppilaitoksista valmistuu uusia osaajia mm. metalli-, puu-, rakennus- ja hyvinvointialan tarpeisiin. Useat opiskelijat käyvät opintoihin kuuluvat harjoittelujaksot Kalajoella toimivissa yrityksissä. Kalajoki tekee yhteistyötä myös ammattikorkeakoulujen kanssa tarvittavien koulutusten järjestämisessä. Autamme yritysten koulutustarpeiden kartoittamisessa ja tarpeisiin sopivan koulutusorganisaation yhteistyön aloittamisessa.

Niskanen Kimmo

Yritysasiantuntija
044 4691 604
kimmo.niskanen@kalajoki.fi

Kalajoen kaupunki avustaa Kalajoelle muuttavia kotimaisia ja ulkomaisia työntekijöitä muuttamiseen ja asettautumiseen liittyvissä asioissa. Asiantuntijamme auttavat mm. sopivan asunnon etsimisessä, lasten päiväkoti- ja koulupaikkojen selvittämisessä, harrastusmahdollisuuksien kartoittamisessa sekä monissa muissa muuttoon liittyvissä kysymyksissä.

Haluaisitko kuulla lisää Kalajoen mahdollisuuksista? Muuttamiseen uudelle paikkakunnalle liittyy monesti paljon kysymyksiä. Me haluamme tehdä muuttosi mahdollisimman sujuvaksi. Ota rohkeasti yhteyttä!

anne.tullila@kalajoki.fi

Tietopaketti muuttajalle

Valloittavaa vapaa-aikaa kuuluisilla Kalajoen Hiekkasärkillä

Yrityspalvelut Kalajoella

Kalajoen seudun yrityspalvelukeskuksesta saat apua sekä yrityksen perustamiseen että sijoittumiseen liittyviin asioihin. Avullamme löydät Kalajoen seudun investointikohteet, yhteistyökumppanit, osaajat ja toimitilat.

Avustamme sekä aloittavia että toimivia yrittäjiä mm. rahoituksen hankkimisessa ja yrityksen kehittämiseen liittyvissä asioissa. Kalajoen kaupungilla on myös vuosittain vahvistettava yritysten kehittämistuki. Tämä tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden kotipaikka on Kalajoki. Lue tarkemmat ehdot täältä.

Ota rohkeasti yhteyttä. Etsimme vastauksen kaikkiin kysymyksiisi!

Yritysten palveluhakemisto: löydä täältä yhteistyökumppani!

Katso vlogia!

Aitoja kasvutarinoita kalajokisilta yrittäjiltä.