kaaviopiirros

Yritystuet

Yrityksesi voi saada julkisia tukia ja avustuksia toiminnan eri vaiheissa. Voit hakea tukea yrityksesi perustamiseen, investointeihin, kehittämiseen ja uuden työntekijän palkkaamiseen. Tukia ja avustuksia ei yleensä tarvitse maksaa takaisin, mutta niihin tarvitaan usein omarahoitusta. Tuet vaihtelevat eri vuosina, joten ajantasaista tietoa eri tukimuodoista saat kootusti Kalajoen seudun yrityspalveluista tai tuenmyöntäjän omilta sivuilta.

Keskeisiä rahoituspalveluja yrityksen perustajille ja jo toiminnassa oleville yrityksille:

Starttiraha uudelle yrittäjälle tai sivutoimisen yritystoiminnan muuttamisessa päätoimiseksi

Yrityksen kehittämisavustukset (ELY-keskus)

Rieska-leader tuet

Business Finlandin rahoituspalvelut ja Business Finlandin ohjelmat

Palkkatuki työntekijän palkkaamiseen (TE-toimisto)

Rahoitus

Yrityksesi tarvitsee rahaa käyttöpääomaksi ja toisinaan myös investointeihin. Rahaa tarvitaan erityisesti silloin, kun käynnistät tai laajennat yritystoimintaasi. Rahoituksen suunnittelu jaetaan yleensä lyhyen ja pitkän aikavälin suunnitteluun.

Voit hakea julkista rahoitusta investointeihin esimerkiksi ELY-keskusten kautta. Voit myös hakea lainaa ja takauksia Finnveralta sekä pääomasijoitusta Tesiltä.

Neuvoja investointien rahoittamiseen saat meiltä yrityspalveluista ja autamme sinua tunnistamaan parhaiten yrityksellesi sopivan tukimuodon. Yrityspalveluilta saat maksutonta apua hakemusten laadintaan ihan käytännön tasolla. Laita viestiä tai soittele, niin varataan aika suunnittelulle. Olemme joustavasti käytettävissä (myös iltaisin) ja tapaamiset voidaan järjestää myös etäyhteydellä.

Ota yhteyttä

Marjakangas Esa
Yrityspalvelupäällikkö
040 1827 041
esa.marjakangas@kalajoki.fi

Kalajoen kaupungin yritystuet

Kalajoen kaupunki myöntää vuonna 2022 kalajokisille (YTJ-järjestelmään merkitty yrityksen kotipaikka Kalajoki) yrityksille tukea erilaisiin kehittämishankkeisiin. Tukea myönnetään niin kauan kuin varattua määrärahaa (50.000 €) riittää jatkuvan haun perusteella.

Lue lisää Kalajoen kaupungin yritystuista täältä