Unelmat liikkeelle

Unelmien liikuntavuosi 2017 Kalajoella

Kalajoki Akatemia ja Keski-Pohjanmaan Liikunta Kepli ry ovat yhdessä kalajokisten seurojen, yhdistysten ja yritysten kanssa yhteistyössä suunnitelleet kuntalaisille Unelmien liikuntavuoden 2017. Tällä hetkellä mukana on jo lähes 40 toimijaa ja sata eri tapahtumaa.

Unelmien liikuntavuosi on osa Unelmat liikkeelle- kokonaisuutta. Pieniä askelia kohti Unelmien liikuntavuotta on jo otettu. Toukokuussa vietettiin Unelmien liikuntapäivää ja syyskuussa Unelmien liikuntakuukautta. Nyt Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi lähestyy ja luvassa on upea kokonaisuus yhdessä tekemistä ja erilaisia tapahtumia ympäri Suomen. Näin myös Kalajoella. Liikkumisen unelmavuoden tavoitteena on lisätä liikettä. Jo olemassa olevan loistavan toiminnan lisäksi nyt vahvistetaan verkostoja ja yhteistyötapoja, innostetaan ihmiset itse mukaan ideoimaan ja osallistumaan ja kokeillaan rohkeasti erilaisia toteutustapoja.

Kalajoki Akatemia ja Kepli kutsuivat maaliskuussa 2016 ensimmäisen kerran koolle kaikki kalajokiset seurat ja yhdistykset sekä yritykset. Kutsuttuna ei ollut ainoastaan liikunta- ja urheiluseurat. Ensimmäisen tapaamisen aikana oli tarkoituksena suunnitella toukokuussa järjestettävää Unelmien liikuntapäivää. Näin myös tehtiin, mutta samassa yhteydessä heitettiin idea jo tulevasta vuodesta eli 52 viikoa 52 eri teemaa. Nyt juhlavuoden kynnyksellä mukana on nelisenkymmentä toimijaa ja tapahtumia on jo lähes sata. Joka viikolle on oma teema ja vastuutaho. Esimerkiksi viikolla kaksi on teemana avantouinti. Kalajoen Latu järjestää silloin kaksi kokeilukertaa Esalankankaan uimapaikalla. Kesäkuussa viikolla 23 vietetään kansallista golf viikkoa. Teemaviikolla on erikseen senioreille ja kaikille avoin lajiin tutustuminen. Viikolla 33 pääsee kokeilemaan jousiammuntaa ja viikolla 46 marraskuussa järjestetään Han Moo Doo- kampailulaji kokeiluja. Nämä muutamana esimerkkinä. Kuntalaiset saavat tiedon tapahtumista paikallislehden ja vuodelle perustettavan facebook sivuston kautta. Jokainen voi myös itse osallistua Unelmien liikuntavuoteen omalla ideallaan.
Lisätiedot: Kalajoen kaupunki kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Anita Ohtamaa p. 044 4691 874
Kalajoen kaupunki  vs. liikuntasihteeri Juha Juola p. 044 4691 245
Kepli tapahtumapäällikkö Minna Saarela p. 044 0916 074