Kurssimaksun suuruus on merkitty kunkin kurssin kohdalle ja hinta määräytyy  kurssin oppituntien mukaan. Kurssimaksujen hinnoittelussa noudatamme sivistyslautakunnan päätöksiä. Kurssin kohdalla ilmoitettu kurssimaksu käsittää koko lukuvuoden tai lyhyemmissä kursseissa koko kurssin. Voit maksaa kurssimaksun verkossa tai maksu laskutetaan kurssin alkamisen jälkeen. Laskujen perintäkäytäntö on sama kuin muissakin kaupungin laskutuksissa.

Kurssimaksuista ei myönnetä alennuksia eikä niitä palauteta, jos opiskelija keskeyttää opiskelunsa tai tulee ryhmään mukaan kesken lukuvuoden.  Yhden (1) kerran voit käydä kokeilemassa kurssia (ei koske lyhyt kursseja) ja jos jostain syystä et halua jatkaa niin osallistuminen pitää perua toimistolle. Ilmoittautuessa sitoudut maksamaan kurssimaksun. Kurssimaksua ei palauteta opistosta riippumattomista syistä keskeytyneeltä kurssilta. Erityistilanteessa; kuten paikkakunnalta muuton takia tai muu perusteltu syy; voi kurssille ilmoittautua vain syyslukukaudeksi. Tällöin ilmoittautuminen on tehtävä toimistolle suoraan ja tämä huomioidaan kurssimaksussa.

Kurssimaksuista on vapautettu tietyt erityisryhmät ja niihin kuuluvat henkilöt.  Joihinkin kursseihin voi myös tulla kesken lukuvuoden (kuten liikuntaryhmät) tällöin esim. kevätlukukaudeksi mukaan tulevilta peritään 50 % koko kurssimaksusta, tästä ei tule muita alennuksia. Posliininpolttomaksu 25 € ei sisälly kurssimaksuun.

Kurssimaksun maksaminen verkossa

Kansalaisopiston kurssimaksut on mahdollista maksaa verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä. Saat ilmoittauduttuasi vahvistusviestin yhteydessä linkin verkkomaksamiseen. Sinulla on 7 päivää aikaa maksaa lasku. Mikäli et maksa laskua ajoissa, saat laskun postitse myöhemmin. Paperilaskuun ei tule lisäksi muita kuluja.

Älä maksa laskua verkossa ilmoittautumisen yhteydessä mikäli,

 • kurssimaksusi on 100 e tai enemmän, laskutamme maksut kahdessa erässä
 • olet oikeutettu opintoseteliin (eläkeläiset, työttömät, maahanmuuttajat)
 • olet oikeutettu opiskelija-alennukseen
 • ostat kausikortin
 • käytät liikuntakurssisi maksuun Tyky- tai Smartum-seteleitä tai Epassia

Maksettuun kurssimaksuun tai lähetettyyn laskuun ei anneta jälkikäteen alennusta.

Mikäli kurssi peruuntuu, palautetaan verkossa maksettu kurssimaksu alkuperäiselle maksajalle.

Maksaminen vaihe vaiheelta:

 1. Vastaanotettuasi vahvistusviestin sähköpostiin
 2. Klikkaa Tarkista ilmoittautumistiedot tästä
 3. Näytä laskut
 4. Avoimet laskut
 5. Lisätiedot näytä – Näet valitsemasi kurssit
 6. Siirry maksamaan
 7. Paytrail, valitse pankkisi ja maksa
 8. Odota, että palaat palveluntarjoajan sivuille
 9. Maksetut laskut – näytä, lasku näkyy maksettuna.

Materiaalit

Kurssilaiset maksavat itse oppikirjat, työaineet ja muut tarvikkeet ja materiaalit. Kursseilla, joihin kansalaisopisto kustantaa materiaalin, peritään kurssimaksun lisäksi myös materiaalimaksu.

Alennukset

Opiskelija-alennuksena toisen tai ylemmän asteen opiskelijoille myönnetään 25 % alennus kurssimaksusta. Alennus ei koske taiteen perusopetusta, lyhytkursseja, esiintyviä ryhmiä (mm. yksinlaulu, kuorot, näytelmäpiiri, puhallinorkesteri).

Opintosetelit

Opetusministeriö on myöntänyt Kalajoen kansalaisopistolle määrärahan kohdennettavaksi maahanmuuttajien, työttömien ja eläkkeellä olevien koulutusten kurssimaksuihin. Opintoseteliavustus on 18 €. Sen saa vain yhdelle kurssille ja se hyvitetään asiakkaalle vähennyksenä kurssimaksusta. Muista ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä, jos olet työtön tai eläkkeellä.

Opintoseteliavustus myönnetään vähintään 48 € maksavalle kurssille. Opintoseteliavustusta ei voi hakea taiteen perusopetukseen, piano- tai viulukouluihin, posliininpoltto- tai materiaalimaksuihin ja esiintyvien ryhmien kurssimaksuihin.

Kausikortti

Kausikortti 150 € on henkilökohtainen ja oikeuttaa osallistumaan kolmelle vapaavalintaisille kursseille lukuvuoden aikana. Lyhytkurssit ja taiteen perusopetus sekä musiikkikoulut (piano, viulu, huilu), yksinlaulu, materiaalimaksut ja posliininpolttomaksu eivät sisälly kausikorttiin.

Liikuntasetelit

Tyky/Smartum-setelit sekä Epassi käyvät Kalajoen kansalaisopiston liikuntaan liittyvien kurssien maksuvälineeksi. Saatuasi laskun, toimita se Kahvila Kirjan (Kauppakeskus Merta 2. krs, Kalajoentie 1) kassaan setelien kanssa.