Kurssimaksun suuruus on merkitty kunkin kurssin kohdalle ja hinta määräytyy  kurssin oppituntien mukaan. Kurssimaksujen hinnoittelussa noudatamme sivistyslautakunnan päätöksiä. Kurssin kohdalla ilmoitettu kurssimaksu käsittää koko lukuvuoden tai lyhyemmissä kursseissa koko kurssin. Kurssimaksu laskutetaan kurssin alkamisen jälkeen. Laskujen perintäkäytäntö on sama kuin muissakin kaupungin laskutuksissa.

Kurssimaksuista ei myönnetä alennuksia eikä niitä palauteta, jos opiskelija keskeyttää opiskelunsa tai tulee ryhmään mukaan kesken lukuvuoden.  Yhden (1) kerran voit käydä kokeilemassa kurssia (ei koske lyhyt kursseja) ja jos jostain syystä et halua jatkaa niin osallistuminen pitää perua toimistolle. Ilmoittautuessa sitoudut maksamaan kurssimaksun. Kurssimaksua ei palauteta opistosta riippumattomista syistä keskeytyneeltä kurssilta. Erityistilanteessa; kuten paikkakunnalta muuton takia tai muu perusteltu syy; voi kurssille ilmoittautua vain syyslukukaudeksi. Tällöin ilmoittautuminen on tehtävä toimistolle suoraan ja tämä huomioidaan kurssimaksussa.

Kurssimaksuista on vapautettu tietyt erityisryhmät ja niihin kuuluvat henkilöt.  Joihinkin kursseihin voi myös tulla kesken lukuvuoden (kuten liikuntaryhmät) tällöin esim. kevätlukukaudeksi mukaan tulevilta peritään 50 % koko kurssimaksusta, tästä ei tule muita alennuksia. Posliininpolttomaksu 25 € ei sisälly kurssimaksuun.

Materiaalit

Kurssilaiset maksavat itse oppikirjat, työaineet ja muut tarvikkeet ja materiaalit. Kursseilla, joihin kansalaisopisto kustantaa materiaalin, peritään kurssimaksun lisäksi myös materiaalimaksu.

Alennukset

Opiskelija-alennuksena toisen tai ylemmän asteen opiskelijoille myönnetään 25 % alennus kurssimaksusta. Alennus ei koske taiteen perusopetusta, lyhytkursseja, esiintyviä ryhmiä (mm. yksinlaulu, kuorot, näytelmäpiiri, puhallinorkesteri).

Opintosetelit

Opetusministeriö on myöntänyt Kalajoen kansalaisopistolle määrärahan kohdennettavaksi maahanmuuttajien, työttömien ja eläkkeellä olevien koulutusten kurssimaksuihin. Opintoseteliavustus on 20 €. Sen saa vain yhdelle kurssille ja se hyvitetään asiakkaalle vähennyksenä kurssimaksusta. Muista ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä, jos olet työtön tai eläkkeellä.

Opintoseteliavustus myönnetään vähintään 45 € maksavalle kurssille. Opintoseteliavustusta ei voi hakea taiteen perusopetukseen, piano- tai viulukouluihin, posliininpoltto- tai materiaalimaksuihin ja esiintyvien ryhmien kurssimaksuihin.

Kausikortti

Kausikortti 143 € on henkilökohtainen ja oikeuttaa osallistumaan kolmelle vapaavalintaisille kursseille lukuvuoden aikana. Lyhytkurssit ja taiteen perusopetus sekä musiikkikoulut (piano, viulu, huilu), yksinlaulu, materiaalimaksut ja posliininpolttomaksu eivät sisälly kausikorttiin.

Liikuntasetelit

Tyky/Smartum-setelit sekä Epassi käyvät Kalajoen kansalaisopiston liikuntaan liittyvien kurssien maksuvälineeksi. Saatuasi laskun, toimita se Kahvila Kirjan (Kauppakeskus Merta 2. krs, Kalajoentie 1) kassaan setelien kanssa.