Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Maksuton peruutus on tehtävä viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua, netin kautta tai toimistoon.  Tämän jälkeen ennen kurssia tehdyistä peruutuksista perimme puolet (50%) kurssimaksusta. Kurssimaksun maksamatta jättäminen tai opettajalle ilmoittaminen ei ole perumista. Peruuttamattomasta opiskelupaikasta peritään kurssimaksu täysimääräisenä.

Kurssimaksut laskutetaan kurssin alkamisen jälkeen. Jos keskeytät kurssin yhden (1) käyntikerran jälkeen, ilmoita siitä toimistolle, kurssimaksua ei siinä tapauksessa laskuteta (tämä koskee ainoastaan koko lukuvuoden kestäviä kursseja).

Ilmoittautumiset päättyvät noin viikkoa ennen kurssin alkua. Mikäli kurssilla ei ole kurssin toteutumiseen tarvittavaa määrää oppilaita tuolloin, kurssi ei toteudu.

Kurssit toteutuvat, mikäli kurssin toteutumisen ehdot täyttyvät. Liikuntaryhmien minimimäärä koko kunnan alueella on 10 henkilöä. Muilla kursseilla minimi osallistujamäärä on koko alueella 7 henkilöä. Jatkavilla kursseilla on minimimäärä koko kunnan alueella 5 henkilöä. Lyhytkurssien minimimäärä määritellään kunkin kurssin kustannusten perusteella erikseen.

Kurssin peruuntumisesta tai opetuskerran peruuntumisesta ilmoitetaan sähköpostiviestillä, kiireellinen viesti tekstiviestillä.

Kurssin alkamisesta ei erikseen ilmoiteta, ainoastaan lyhytkurssien toteutumisesta ilmoitetaan sähköpostiviestillä tai tekstiviestillä.

Kurssimaksua ei palauteta opistosta riippumattomista syistä keskeytyneeltä kurssilta. Lukuvuoden kestävässä kurssissa opettajan sairauden tai muun kansalaisopistosta riippumattoman syyn takia voidaan jättää kaksi (2) kertaa pitämättä ilman oppilaille tulevaa kurssikerta korvausta ja lukukauden kestävässä kurssissa yksi (1) kerta.