Tältä sivulta löydät tietoa kirjastokortin hankkimisesta, laina-ajoista, aineiston varaamisesta sekä kaukopalvelusta.

Kirjastokortti

Lainaamista varten tarvitset kirjastokortin, jonka saat kirjastosta tai kirjastoautosta. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Kirjastokortti oikeuttaa lainaamaan kaikista kirjaston palvelupisteistä ja Joki-kirjastoista. Joki-kirjastoilla on yhteiset käyttösäännöt, joihin pääset tutustumaan sivulla Käyttösäännöt ja maksut

Kirjastokorttia varten on täytettävä kirjastokorttihakemus, jonka saat kirjastosta tai kirjastoautosta. Voit myös tulostaa hakemuksen itsellesi tältä sivulta kohdasta Lomakkeet.

Kirjastokorttia luovutettaessa asiakkaan tulee todistaa henkilöllisyytensä. Alle 15-vuotias voi saada kirjastokortin huoltajan suostumuksella. Lapsen kirjastokorttihakemukseen täytetään myös lapsen huoltajan tiedot.

Kirjastokortti on oltava mukana aineistoa lainatessa.

Kirjastokortti on henkilökohtainen, ja sen omistaja vastaa kortistaan ja sillä lainatusta aineistosta. Huoltaja vastaa alle 15-vuotiaan lainoista. Osoitteen- ja nimenmuutoksista sekä kortin katoamisesta on ilmoitettava kirjastoon. Kadonneen kirjastokortin tilalle asiakas voi lunastaa uuden. Uusi kortti kadonneen tilalle maksaa 1 €.

Kirjastokortilla saa alennuksen kylpylä SaniFanin kylpylälipusta. Lisätietoa tässä tiedotteessa.

Laina-ajat, aineiston palautus ja lainojen uusiminen

Laina-ajat vaihtelevat aineiston ja lainauspisteen mukaan. Lainattu aineisto on palautettava kirjastoon tai kirjastoautoon eräpäivään mennessä. Lainattu aineisto on mahdollista palauttaa myös muihin Joki-kirjastojen toimipisteisiin. Lainan voi uusia enintään kuusi kertaa kirjaston palvelupisteessä, puhelimitse tai verkkokirjastossa, ellei teoksesta ole varauksia.

Laina-ajat Kalajoen kirjastossa:

Pääkirjastossa ja Himangan kirjastossa:

  • kirjoilla, nuoteilla, äänikirjoilla ja kielikursseilla 28 vrk
  • sanoma- ja aikakauslehdillä (uusinta numeroa ei lainata), musiikkiäänitteillä, kuvatallenteilla 14 vrk
  • pikalaina 7 vrk, ei voi varata eikä uusia
  • nopeakiertoinen laina paljon varatuille uutuuskirjoille 14 vrk

Kirjastoautossa:

  • kaiken kirjastoaineiston laina-aika on 30 vrk

Aineiston varaaminen

Asiakas voi varata lainassa tai hyllyssä olevaa kirjastoaineistoa. Seutulainaksi asiakas voi tilata aineistoa, jota Kalajoen kirjastossa ei ole saatavana. Seutulainoja Joki-kirjastoista kuljetetaan kerran viikossa. Asiakkaalle ilmoitetaan tekstiviestillä, sähköpostilla, puhelimitse tai kirjeellä, kun varattu aineisto on noudettavissa. Ohjeita varauksen tekoon löydät verkkokirjastosta.

Kaukopalvelu

Jos Joki-kirjastoista ei löydy tarvitsemaasi aineistoa, se voidaan kaukolainata sinulle muualta Suomesta tai ulkomailta. Kaukolainasta voidaan periä mahdollinen lähettävän kirjaston laskuttama maksu (noin 10 euroa).

Kaukolainapyynnön voit tehdä kirjaston lainaustiskillä, puhelimitse tai sähköpostilla.

Muut kirjastot voivat pyytää kaukolainoja Kalajoen kaupunginkirjastosta. Varauksen voi tehdä verkkokirjastossa, jos käytössä on Joki-kirjastojen kirjastokortti ja tunnusluku. Varaustyypiksi valitaan normaali ja noutopaikaksi se kirjasto, jossa aineisto sijaitsee. Jos kirjastokorttia ja tunnuslukua ei ole, voi yhteyttä ottaa puhelimitse tai sähköpostilla.