Kalajoen kaupunginkirjaston ja SPR:n ystäväpalvelun yhteinen Kirja ystävälle kirjastosta -palvelu tuo kirjat kotiin silloin, kun omat voimat eivät riitä. Palvelu on tarkoitettu niille kalajokisille asiakkaille, joiden on vaikea sairauden, vamman tai muun esteen vuoksi tulla kirjastoon eikä heillä ole ketään läheistä, joka huolehtisi aineiston kuljetuksesta.

 

Kuinka palveluun pääsee mukaan

Asiakkaaksi Kirja ystävälle kirjastosta -palveluun voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä kirjastoon.

Palvelusta laaditaan kirjallinen sopimus asiakkaan ja SPR:n Kalajoen osaston Ystäväpalvelun vapaaehtoisen kanssa. Palvelu on maksutonta.

 

Käytössä on laaja aineisto

Lainattavissa on kauno- ja tietokirjallisuuden lisäksi äänikirjoja, isotekstisiä kirjoja ja selkokirjoja. Lisäksi saatavissa on musiikki- ja elokuvatallenteita ja aikakauslehtiä – käytettävissä on koko hyllyssä paikalla oleva aineisto. Varauksia ei tehdä, eikä myöskään myöhästymismaksuja peritä, sillä palvelu on maksutonta Kirja ystävälle kirjastosta -palvelun asiakkaalle. Laina-aika on kaikissa lainoissa poikkeuksellisesti 4 viikkoa palvelun asiakkaalle.

Palvelua varten tuotettu kirja- ja aineistoluettelo postitetaan asiakkaalle kotiin. Asiakkaat voivat esittää myös toivomuksia haluamastaan aineistosta SPR:n ystävän tai palautevihkon kautta kirjastoon.

 

SPR:n Ystäväpalvelu tuo kirjat kotiin

Asiakkaan toivomat kirjat toimitetaan kirjakassissa asiakkaalle kotiin. Kirjat tuo kotiin SPR:n Ystäväpalvelun ystävä. Hän huolehtii myös kirjojen palautuksen kirjastoon. Kassissa kulkee mukana asiakkaan kirjastokortti ja palautevihko, jossa on kuitti lainauksesta. Asiakas voi kirjata vihkoon, pitikö hän kirjoista ja mitä kirjoja hän haluaisi jatkossa lainata.

Asiakas voi tehdä hankintaesityksiä Kalajoen kirjaston kokoelmiin. Kirjasto ottaa mielellään vastaan myös palautetta ja toimintaa koskevia kehittämisehdotuksia.