Kalajoen pääkirjaston lasten osastoa

Kirjasto tarjoaa lapsille ja nuorille monipuolisesti erilaisia aineistoja, kuten kirjoja, äänikirjoja, lehtiä, cd-levyjä ja dvd-levyjä.

Lapsen ensimmäinen kirjastokortti on maksuton, ja sille ei ole alaikärajaa.

Kirjasto järjestää lapsille erilaisia tapahtumia, kuten säännölliset satutuokiot. Satutuokioiden ajankohdat löydät Satutuokiot-sivulta.

Pääkirjastossa ja Himangan kirjastossa on pelihuone, jossa voi pelata konsolipelejä. Himangan kirjastossa voi pelata lisäksi tableteilla. Saatavilla on molemmissa kirjastoissa myös kirjastossa pelattavia lautapelejä. Lisätietoa kirjastossa pelaamisesta on sivulla Pelaaminen kirjastossa.

Kirjasto tekee yhteystyötä Kalajoen koulujen kanssa. Kirjasto järjestää koululuokille kirjastonkäytön opetusta ja kirjavinkkausta. Lisätietoa luokkakäyntien sopimisesta on sivulla Kirjastonkäytön opetus. Koulujen ja kirjastojen yhteistyö Kalajoella on uuden opetussuunnitelman liitteenä (katso linkki tämän sivun oikeassa reunassa).

Kalajoen kouluissa on mahdollisuus Kirja Kantaa -lukudiplomin suorittamiseen. Kaikki tiedot lukudiplomista ja sen suorittamisesta löytyvät Lukudiplomi-sivuilta.