Lelujen yö -tapahtumaan osallistuneet lelut kirjastokortin kanssa lainausautomaatilla

Kirjasto tarjoaa lapsille ja nuorille monipuolisesti erilaisia aineistoja, kuten kirjoja, äänikirjoja, lehtiä, cd-levyjä ja dvd-levyjä. Lukuvinkkejä lapsille ja nuorille löydät Joki-verkkokirjaston Lapset ja Nuoret ja nuoret aikuiset -sivuilta.

Lapsen ensimmäinen kirjastokortti on maksuton, ja sille ei ole alaikärajaa.

Kirjasto järjestää lapsille erilaisia tapahtumia, kuten säännölliset satutuokiot. Satutuokioiden ajankohdat löydät Joki-verkkokirjaston etusivulta kohdasta Tapahtumat ja näyttelyt tai kaupungin tapahtumakalenterista.

Pääkirjastossa ja Himangan kirjastossa on pelihuone, jossa voi pelata konsolipelejä. Kirjastoissa voi pelata lisäksi tableteilla. Saatavilla on molemmissa kirjastoissa myös kirjastossa pelattavia lautapelejä. Lisätietoa kirjastossa pelaamisesta on sivulla Pelaaminen kirjastossa.

Kirjasto tekee yhteystyötä Kalajoen koulujen kanssa. Kirjasto järjestää koululuokille kirjastonkäytön opetusta ja kirjavinkkausta. Vierailuaikoja voi varata kirjaston asiakaspalvelusta, myös puhelimitse ja sähköpostilla. Lisätietoa kirjaston ja koulun yhteistyöstä on sivulla Kirjaston ja koulun yhteistyö. Kalajoen koulujen ja kirjastojen yhteistyösuunnitelma on opetussuunnitelman liitteenä.

Kalajoen kouluissa on mahdollisuus Kirja Kantaa -lukudiplomin suorittamiseen. Kaikki tiedot lukudiplomista ja sen suorittamisesta löytyvät Lukudiplomi-sivuilta.