Lasten ja nuorten osastolla on monipuolisesti erilaisia aineistoja

Kirjasto tarjoaa lapsille ja nuorille monipuolisesti erilaisia aineistoja, kuten kirjoja, äänikirjoja, lehtiä, cd-levyjä ja dvd-levyjä.

Lapsen ensimmäinen kirjastokortti on maksuton, ja sille ei ole alaikärajaa.

Kirjasto järjestää lapsille erilaisia tapahtumia, kuten säännölliset satutuokiot. Satutuokioiden ajankohdat löydät Satutuokiot-sivulta.

Kirjastossa lapset ja nuoret voivat pelata tietokoneilla ja tabletilla. Saatavilla on myös kirjastossa pelattavia lautapelejä. Himangan kirjastossa on lisäksi pelihuone, jossa voi pelata myös konsolipelejä. Lisätietoa kirjastossa pelaamisesta on sivulla Pelaaminen kirjastossa.

Kirjasto tekee yhteystyötä Kalajoen koulujen kanssa. Kirjasto järjestää koululuokille kirjastonkäytön opetusta ja kirjavinkkausta. Lisätietoa luokkakäyntien sopimisesta on sivulla Kirjastonkäytön opetus. Koulujen ja kirjastojen yhteistyö Kalajoella on uuden opetussuunnitelman liitteenä (katso linkki tämän sivun oikeassa reunassa).

Kalajoen kouluissa on mahdollisuus Kirja Kantaa -lukudiplomin suorittamiseen. Kaikki tiedot lukudiplomista ja sen suorittamisesta löytyvät Lukudiplomi-sivuilta.