Lelujen yö -tapahtumaan osallistuneita leluja pelaamassa Himangan kirjaston pelihuoneessa

Pääkirjastossa ja Himangan kirjastossa on pelihuone, jossa voi pelata konsolipelejä. Kirjastoissa on mahdollista pelata myös tableteilla. Kirjastoissa on myös lautapelejä, joita voi pelata kirjaston tiloissa.

Pelihuoneet ja pelikonsolit

Pääkirjaston pelihuoneessa on PlayStation 4-, XBOX One X- sekä The C64-konsolit sekä VR-lasit PS4:lle. Pelihuone varataan käyttöön kirjaston asiakaspalvelusta ja pelit lainataan kirjastokortille. Pelihuoneen voi varata käyttöönsä yhdeksi tunniksi päivässä. Yhtä konsolia kohti pelaajia voi olla kaksi ja yhteensä pelihuoneessa voi olla samanaikaisesti neljä pelaajaa. Pelihuoneessa pelattavat konsolipelit löydät verkkokirjastosta.

Himangan kirjaston pelihuoneessa on Playstation 3 -pelikonsoli. Pelihuone varataan käyttöön kirjaston asiakaspalvelusta ja pelit lainataan kirjastokortille. Pelihuoneen voi varata käyttöön kahdeksi tunniksi päivässä. Pelihuoneessa voi olla samanaikaisesti neljä pelaajaa. Himangan kirjastossa on lisäksi Nintendo 3DS XL -pelikonsoli, jonka saa käyttöön kirjastokortilla puoleksi tunniksi kerrallaan. Ikäraja laitteen käytölle on 7 vuotta. Himangan kirjastossa pelattavat konsolipelit löydät verkkokirjastosta.

Tabletit

Pääkirjastossa on Hublet-tabletteja, joita voi käyttää kirjaston tiloissa. Hublet lainataan kirjastokortilla ja laina-aika on 2 tuntia. Hubletilla voi lukea e-lehtiä, pelata Hubletille asennettuja pelejä ja käyttää internetiä.

Himangan kirjastossa on kolme lapsille tarkoitettua iPad-tablettia. Tablettia voi käyttää kirjaston tiloissa, ja sen saa käyttöön kirjastokortilla puoleksi tunniksi kerrallaan. Tableteilla voi pelata lasten pelejä ja tarvittaessa myös käyttää internetiä ja lukea e-lehtiä.

Lautapelit

Kirjastossa on saatavilla lautapelejä, joita voi pelata kirjaston tiloissa. Lautapelejä ei lainata kotiin. Palautathan pelit lainaustiskille pelaamisen päätyttyä. Tarkistathan lautapelejä palauttaessasi, että pelin kaikki osat ovat mukana laatikossa.

Pääkirjaston lautapelit

Afrikan tähti
Inkan aarre
Monopoly (Tässä ja nyt)
Muumien purnukkajahti
Qube-kysymyspeli
The Build Up
Uno
Mylly, Tammi, Yatzy, Shakki ja Domino

Himangan kirjaston lautapelit

Afrikan tähti Deluxe
Dobble
Huojuva torni
Maaginen labyrintti
Muumipeli
Tatun ja Patun Suomi -peli
The Build Up
Twister

Pääkirjaston lainattavat lautapelit

Pääkirjastossa on myös lainattavia lautapelejä. Pelit löytyvät nuorten osastolta ja laina-aika on 14 vrk. Peleihin voi tehdä varauksia. Lainattavat lautapelit löytyvät verkkokirjastosta.