Himangan kirjaston tabletit lasten käytössä

Pääkirjastossa ja Himangan kirjastossa on mahdollista pelata tietokoneella ja tabletilla. Kirjastossa on myös lautapelejä, joita voi pelata kirjaston tiloissa. Himangan kirjastossa on lisäksi pelihuone ja kaksi pelikonsolia.

 

Pelaaminen kirjaston tietokoneilla

  • Tietokone varataan kirjastokorttia näyttämällä.
  • Peliaikaa on maksimissaan yksi tunti päivässä.
  • Vain yksi pelaaja kerrallaan saa olla koneella.
  • Metelöinti ja huutelu pelaamisen aikana on kielletty.

Mukavia pelihetkiä!

 

Tabletit

Pääkirjastossa on kaksi iPad-tablettia ja Himangan kirjastossa kaksi iPad-tablettia sekä kaksi pienempää Android-tablettia, jotka toimivat langattomalla Wi-Fi -internetyhteydellä.

Tableteilla voi pelata lasten pelejä, katsoa YLE:n lastenohjelmia sekä lukea ja kuunnella satuja Lasten Oma Satukirjasto -palvelun kautta.

Tablettia voi käyttää kirjaston tiloissa, ja sen saa käyttöön kirjastokortilla puoleksi tunniksi tai tunniksi kerrallaan. Mukaan annetaan tarvittaessa kuulokkeet.

 

Lautapelit

Kirjastossa on saatavilla lautapelejä, joita voi pelata kirjaston tiloissa. Lautapelejä ei lainata kotiin. Palautathan pelit lainaustiskille pelaamisen päätyttyä. Tarkistathan lautapelejä palauttaessasi, että pelin kaikki osat ovat mukana laatikossa.

 

Pääkirjaston lautapelit

Afrikan tähti
Inkan aarre
Muumien purnukkajahti
Qube-kysymyspeli
Uno
Mylly, Tammi, Yatzy, Shakki ja Domino

 

Himangan kirjaston lautapelit

Afrikan tähti Deluxe
Dobble
Huojuva torni
Maaginen labyrintti
Muumipeli
Tatun ja Patun Suomi -peli
Twister

 

Pelikonsolit

Himangan kirjastossa on kaksi pelikonsolia.

Playstation 3 -pelikonsolia voi käyttää kirjaston pelihuoneessa, jonka voi varata käyttöön tunniksi kerrallaan. Lisätietoa kirjaston pelihuoneesta ja peleistä löydät sivulta Himangan pelihuone.

Nintendo 3DS XL -pelikonsolin saa käyttöön kirjastokortilla puoleksi tunniksi kerrallaan. Ikäraja laitteen käytölle on 7 vuotta.