Kirjasto tarjoaa asiakkailleen sähköisiä aineistoja.

Kirjaston asiakkaiden käytettävissä on painettujen kirjojen, lehtien sekä kuva- ja musiikkitallenteiden lisäksi myös sähköisiä aineistoja. Tällä sivulla esitellään lyhyesti Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kirjastojen yhteisesti tarjoamia e-aineistoja, jotka ovat kaikki Kalajoen kaupunginkirjaston asiakkaiden käytössä. Lisätietoja ja ohjeita sähköisten aineistojen käyttöön löydät e-kirjaston sivuilta.

 

E-kirjat ja e-äänikirjat

Asiakkaiden käytössä on Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun yhteinen Ellibs e-kirjakokoelma, jonka käyttöön tarvitset kirjastokortin, nelinumeroisen salasanan sekä tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen.

Overdrive– e-kirjapalvelussa on e-kirjoja ja e-äänikirjoja pääosin englanniksi. Lainaamiseen tarvitset kirjastokorttisi numeron ja PIN-koodin.

 

Lehdet

Kirjasto tarjoaa asiakkaiden luettaviksi useita maakunta- ja paikallislehtiä digitaalisina näköisversioina ePress-palvelun kautta, joka on käytettävissä kirjaston asiakastietokoneilla sekä langattomassa verkossa. Laajan valikoiman kotimaisia aikakauslehtiä sekä molemmat iltapäivälehdet pääsee lukemaan eMagz-palvelussa, jota voi käyttää kirjaston asiakastietokoneilla tai langattomassa verkossa. Press Reader -palvelu tarjoaa sanoma- ja aikakauslehtiä yli 100 maasta ja noin 60 eri kielellä. Palvelu on käytettävissä kirjaston tiloissa sekä etäkäytössä. Kirjaston ulkopuolella palveluun pääsee kirjautumaan tästä linkistä. Kirjautumiseen tarvitaan kirjastokortin numero ja PIN-koodi.

 

Musiikki ja elokuvat

Kalajoen kirjastokortilla saa käyttöoikeuden Naxos Music Library ja Naxos Music Library Jazz -musiikinkuuntelupalveluihin sekä Naxos Video Libraryyn. Kirjastokortilla saa käyttöoikeuden myös Rockway-palveluun, joka tarjoaa suomenkielisiä soittamisen ja laulamisen videokursseja.

Viddla -elokuvien suoratoistopalvelusta löydät kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia lapsille ja aikuisille. Lainaamiseen tarvitset kirjastokorttisi numeron ja PIN-koodin.

 

Muu aineisto

Kirjastovirma-sivuilla esitellään pohjoispohjalaista ja myös kalajokista kulttuuria, paikallishistoriaa ja perinnetietoa. Kirjastovirmasta löytyy Kalajokeen liittyvää aineistoa, muun muassa tietoa Kalajoen kirjaston historiasta ja Kalajoen kotiseutulaulu.

Redfox– sanakirjapalvelu, joka kääntää 41 kielelle ja sisältää sekä yleiskielen että erikoisalojen sanastoa, on käytettävissä kirjaston tiloissa sekä etäkäytössä (kirjaston ulkopuolella kirjaudu tästä linkistä). Kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin numeron ja PIN-koodin.