Kirjasto tarjoaa asiakkailleen sähköisiä aineistoja.

Kirjaston asiakkaiden käytettävissä on painettujen kirjojen, lehtien sekä kuva- ja musiikkitallenteiden lisäksi myös sähköisiä aineistoja. Tällä sivulla esitellään lyhyesti Kalajoen kaupunginkirjaston tarjoamia sähköisiä aineistoja. Lisätietoja ja ohjeita sähköisten aineistojen käyttöön löydät vasemmanpuoleisen valikon alasivuilta. Sivun oikeassa reunassa ovat linkit suoraan aineistoihin.

 

E-kirjat ja e-äänikirjat

Asiakkaiden käytössä on Tiekkö-kirjastojen yhteinen Ellibs e-kirjakokoelma, jonka käyttöön tarvitset kirjastokortin, nelinumeroisen salasanan sekä tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen. Lisätietoja e-kirjoista ja -äänikirjoista löydät sivulta E-kirjat ja e-äänikirjat.

 

Lehdet

Kirjasto tarjoaa asiakkaiden luettaviksi useita maakunta- ja paikallislehtiä digitaalisina näköisversioina ePress-palvelun kautta, joka on käytettävissä kirjaston asiakastietokoneilla sekä langattomassa verkossa. Laajan valikoiman kotimaisia aikakauslehtiä sekä molemmat iltapäivälehdet pääsee lukemaan eMagz-palvelussa, jota voi käyttää kirjaston asiakastietokoneilla tai langattomassa verkossa. Englanninkielisiä aikakauslehtiä voi lukea Flipster-palvelussa kirjautumalla kirjastokortin numerolla. Press Reader -palvelu tarjoaa yli 6000 sanoma- ja aikakauslehteä yli 100 maasta ja noin 60 eri kielellä. Palvelu on käytettävissä kirjaston tietokoneilla.

Lisätietoja Kalajoen kirjaston e-lehtivalikoimasta löydät sivulta E-lehdet.

 

Musiikki ja soitonopetus

Kalajoen kirjastokortilla saa käyttöoikeuden Naxos Music Library ja Naxos Music Library Jazz -musiikinkuuntelupalveluihin. Kirjastokortilla saa käyttöoikeuden myös Rockway-palveluun, joka tarjoaa suomenkielisiä soittamisen ja laulamisen videokursseja.

Lisää tietoa Kalajoen kirjaston musiikin ja soitonopetuksen e-aineistoista löydät sivulta Musiikki ja soitonopetus.

 

Muu aineisto

Kirjastovirma-sivuilla esitellään pohjoispohjalaista ja myös kalajokista kulttuuria, paikallishistoriaa ja perinnetietoa. Lisätietoa Kirjastovirmasta löydät sivulta Kirjastovirma-kulttuuriaineisto.

Redfox– sanakirjapalvelu, joka kääntää 41 kielelle on käytettävissä kirjaston tietokoneilla. Redfox sisältää sekä yleiskielen että erikoisalojen sanastoa. Mahdollisuus myös etäkäyttöön. Ohje etäkäyttöön: RedFoxin sivulla valitse ylhäältä Kirjaudu sisään. Kirjautumiseen vaadittavat sähköpostiosoitteen ja salasanan saat kirjastosta.