Kirjasto tarjoaa asiakkailleen sähköisiä aineistoja.

Kirjaston asiakkaiden käytettävissä on painettujen kirjojen, lehtien sekä kuva- ja musiikkitallenteiden lisäksi myös sähköisiä aineistoja. Tällä sivulla esitellään lyhyesti Kalajoen kaupunginkirjaston tarjoamia sähköisiä aineistoja. Lisätietoja ja ohjeita sähköisten aineistojen käyttöön löydät vasemmanpuoleisen valikon alasivuilta. Sivun oikeassa reunassa ovat linkit suoraan aineistoihin.

 

E-kirjat

Asiakkaiden käytössä on Tiekkö-kirjastojen yhteinen Ellibs e-kirjakokoelma, jonka käyttöön tarvitset kirjastokortin, nelinumeroisen salasanan sekä tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen.

 

E-äänikirjat

Uutena aineistona Tiekkö-kirjastot tarjoavat asiakkailleen e-äänikirjoja. Äänikirjoja voi kuunnella tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. E-äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa, eli erillistä kuunteluohjelmaa ei tarvita.  E-äänikirjat löytyvät Ellibsin e-kirjakokoelmasta, kuten e-kirjatkin.

 

Lehdet

Kirjasto tarjoaa asiakkaiden luettaviksi useita maakunta- ja paikallislehtiä digitaalisina näköisversioina ePress-palvelun kautta, joka on käytettävissä kirjaston asiakastietokoneilla.

 

Musiikki

Kalajoen kirjastokortilla saa käyttöoikeuden Naxos Music Library -musiikinkuuntelupalveluun.

 

Kotiseutuaineisto

Kirjastovirma-sivuilla esitellään pohjoispohjalaista ja myös kalajokista kulttuuria, paikallishistoriaa ja perinnetietoa.