Kirjasto tarjoaa asiakkailleen sähköisiä aineistoja.

Kirjaston asiakkaiden käytettävissä on painettujen kirjojen, lehtien sekä kuva- ja musiikkitallenteiden lisäksi myös sähköisiä aineistoja. Tällä sivulla esitellään lyhyesti Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kirjastojen yhteisesti tarjoamia e-aineistoja, jotka ovat kaikki Kalajoen kaupunginkirjaston asiakkaiden käytössä. Lisätietoja ja ohjeita sähköisten aineistojen käyttöön löydät Tiekkö-verkkokirjastosta e-kirjaston sivuilta.

 

E-kirjat ja e-äänikirjat

Asiakkaiden käytössä on Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun yhteiset pääosin suomenkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja sisältävät palvelut Ellibs ja Biblio, joiden käyttöön tarvitset kirjastokortin, nelinumeroisen salasanan sekä tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen.

Overdrive– e-kirjapalvelussa on e-kirjoja ja e-äänikirjoja pääosin englanniksi. Lainaamiseen tarvitset kirjastokorttisi numeron ja PIN-koodin.

 

Lehdet

Kirjasto tarjoaa asiakkaiden luettaviksi useita maakunta- ja paikallislehtiä digitaalisina näköisversioina ePress-palvelun kautta, joka on käytettävissä kirjaston asiakastietokoneilla sekä langattomassa verkossa. Laajan valikoiman kotimaisia aikakauslehtiä sekä molemmat iltapäivälehdet pääsee lukemaan eMagz-palvelussa, jota voi käyttää kirjaston asiakastietokoneilla tai langattomassa verkossa. eMagz-palvelua on mahdollista käyttää myös kirjaston ulkopuolella kirjautumalla kirjastonkortin numerolla ja PIN-koodilla tästä linkistä. Lehtivalikoima on suppeampi etäkäytössä kuin kirjaston koneilla ja verkossa käytettäessä. Press Reader -palvelu tarjoaa sanoma- ja aikakauslehtiä yli 100 maasta ja noin 60 eri kielellä. Palvelu on käytettävissä kirjaston tiloissa sekä etäkäytössä. Kirjaston ulkopuolella palveluun pääsee kirjautumaan tästä linkistä. Kirjautumiseen tarvitaan kirjastokortin numero ja PIN-koodi.

 

Musiikki ja elokuvat

Kalajoen kirjastokortilla saa käyttöoikeuden Naxos Music Library ja Naxos Music Library Jazz -musiikinkuuntelupalveluihin sekä Naxos Video Libraryyn. Kirjastokortilla saa käyttöoikeuden myös Rockway-palveluun, joka tarjoaa suomenkielisiä soittamisen ja laulamisen videokursseja.

Viddla -elokuvien suoratoistopalvelusta löydät kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia lapsille ja aikuisille. Lainaamiseen tarvitset kirjastokorttisi numeron ja PIN-koodin.

 

Kirjastovirma

Kirjastovirma-sivuilla esitellään pohjoispohjalaista ja myös kalajokista kulttuuria, paikallishistoriaa ja perinnetietoa. Kirjastovirmasta löytyy Kalajokeen liittyvää aineistoa, muun muassa tietoa Kalajoen kirjaston historiasta ja Kalajoen kotiseutulaulu.