Kirjaston asiakkaiden käytössä on Tiekkö-kirjastojen yhteinen e-kirjakokoelma, joka sisältää e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Tiekön e-kirjakokoelma on lainattavissa Ellibsin sivuilla.

E-kirjan voi avata selaimeen tai ladata omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimelle. E-äänikirjaa kuunnellaan selaimessa. Laina-ajoista ei tarvitse huolehtia, sillä kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä. Sähköinen kirja tai äänikirja voi olla lainassa vain yhdellä asiakkaalla kerrallaan, mutta lainassa olevaan kirjaan voi tehdä varauksen.

Lainaamiseen tarvitaan kirjastokortin numero ja asiakastietoihin tallennettu tunnusluku. Kokoelmassa on tällä hetkellä (marraskuu 2016) lähes 250 e-kirjaa ja 50 e-äänikirjaa ja sitä kartutetaan useamman kerran vuodessa. Valikoimasta löytyy niin tietokirjoja kuin kaunokirjallisuuden uutuuksia.

Tutustu kokoelmaan Tiekön Ellibs-sivulla. Linkin palveluun löydät myös Tiekön etusivulta. Voit myös hakea kirjat Tiekkö-verkkokirjastossa valitsemalla verkkokirjaston haussa aineistolajiksi e-kirjat. Jos etsimääsi teosta on sähkökirjana näet sen hakutuloksena omana tietueenaan, jossa on linkki e-kirjaan.

Kirjan laina-ajat ovat 1 vrk tai 14 vrk. Aivan kaikki e-kirjat eivät ole selainluettavia, silloin näkyvissä on vain Lataa koneellesi -linkki. Kaikkein kätevintä on avata kirja suoraan selaimeen, jos kirja on selaimessa luettava. Jos haluat ladata kirjan omalle laitteellesi, oikean lukuohjelman löydät Ellibsin sivuilta ylävalikon linkin Lukuohjelmat kautta, joka opastaa eteenpäin sen mukaan, millainen laite tai käyttöjärjestelmä on käytössä.

E-äänikirjoihin ei tarvita erillistä kuunteluohjelmaa, mutta kuunteluun tarvitaan jatkuva verkkoyhteys.

Lisää ohjeita e-kirjojen ja e-äänikirjojen käyttöön löydät Tiekkö-kirjastojen Ohjeet-sivuilta.

Tutustu valikoimaan ja kokeile rohkeasti lainaamista! Tarvittaessa kysy lisää kirjastosta!