Kirjaston asiakkaiden käytössä on 7.1.2019 alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun yhteinen e-kirjakokoelma, joka sisältää e-kirjoja ja e-äänikirjoja. E-kirjakokoelma on lainattavissa Ellibsin sivuilla.

E-kirjan voi avata selaimeen tai ladata omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimelle. E-äänikirjaa kuunnellaan selaimessa. Laina-ajoista ei tarvitse huolehtia, sillä kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä. Sähköinen kirja tai äänikirja voi olla lainassa vain yhdellä asiakkaalla kerrallaan, mutta lainassa olevaan kirjaan voi tehdä varauksen.

Lainaamiseen tarvitaan kirjastokortin numero ja asiakastietoihin tallennettu tunnusluku. Valikoimasta löytyy niin tietokirjoja kuin kaunokirjallisuuden uutuuksia. Kokoelmaa kartutetaan useamman kerran vuodessa.

Tutustu kokoelmaan Ellibs-sivulla. Linkin palveluun löydät myös Tiekön etusivulta.

Kirjan laina-ajat ovat 7 vrk tai 14 vrk. Aivan kaikki e-kirjat eivät ole selainluettavia, silloin näkyvissä on vain Lataa koneellesi -linkki. Kaikkein kätevintä on avata kirja suoraan selaimeen, jos kirja on selaimessa luettava. Jos haluat ladata kirjan omalle laitteellesi, oikean lukuohjelman löydät Ellibsin sivuilta ylävalikon linkin Lukuohjelmat kautta, joka opastaa eteenpäin sen mukaan, millainen laite tai käyttöjärjestelmä on käytössä.

E-äänikirjoihin ei tarvita erillistä kuunteluohjelmaa, mutta kuunteluun tarvitaan jatkuva verkkoyhteys.

Lisää ohjeita e-kirjojen ja e-äänikirjojen käyttöön löydät Tiekkö-kirjastojen Ohjeet-sivuilta.

Tutustu valikoimaan ja kokeile rohkeasti lainaamista! Tarvittaessa kysy lisää kirjastosta!