Kalajoen kirjasto tarjoaa asiakkailleen painettujen lehtien lisäksi myös laajaa sähköistä lehtivalikoimaa. Asiakkaiden käytössä sekä pääkirjastossa että Himangan kirjastossa ovat palvelut ePress, eMagz ja Press Reader.

 

ePress-sanomalehtipalvelu

Sanomalehtipalvelu ePress tarjoaa useita kotimaisia maakunta- ja paikallislehtiä digitaalisina näköisversioina. Listan saatavilla olevista lehdistä voit ladata tältä sivulta kohdasta Liitteet.

Palvelussa on mahdollista tulostaa sivuja sekä hakea artikkeleja tietyistä aiheista. Lehdet ilmestyvät luettavaksi samaan aikaan kuin ne ilmestyvät painettuina ja ovat luettavissa myöhemmin arkistosta.

Palvelu on käytettävissä kirjaston toimipisteiden asiakastietokoneilla. Palvelua voi käyttää myös asiakkaan omalla laitteella kirjaston langattomassa verkossa.

 

eMagz-aikakauslehtipalvelu

Aikakauslehtipalvelu eMagz tarjoaa useita suosittuja kotimaisia aikakauslehtiä näköisversioina. Palvelussa ovat luettavissa myös molemmat iltapäivälehdet. Listan saatavilla olevista lehdistä voit ladata tältä sivulta kohdasta Liitteet.

Lehdet ilmestyvät luettaviksi samaan aikaan kuin ne ilmestyvät painettuina. Saatavilla ovat myös aikaisemmin ilmestyneet numerot (vuodesta 2016 alkaen). Palvelusta on mahdollista tulostaa sivuja sekä hakea artikkeleita tietyistä aiheista.

Palvelu on käytettävissä kirjaston toimipisteiden asiakastietokoneilla. Palvelua voi käyttää myös asiakkaan omalla laitteella kirjaston langattomassa verkossa.

 

Press Reader

Lehtipalvelu Press Reader tarjoaa yli 6000 sanoma- ja aikakauslehteä yli 100 maasta ja noin 60 eri kielellä. Palvelu on käytettävissä kirjaston toimipisteiden asiakastietokoneilla. Lehtiä voi selata omalla mobiililaitteella PressReader-sovelluksella kirjaston langattomassa verkossa. Kirjaston langattoman verkon ulkopuolella palvelua voi käyttää myös kaksi vuorokautta verkosta poistumisen jälkeen. Käyttöohje: valitse vasemmassa yläkulmassa kuvake, jossa kolme viivaa, valitse Publications. Täältä voit valita lehden maan, kielen, kategorian ja julkaisutyypin (aikakauslehti, sanomalehti) mukaan.