Kirjaston asiakkaiden käytettävissä ovat Naxos Music Library ja Naxos Music Library Jazz -musiikinkuuntelupalvelut sekä Rockway -soitonopetuskurssipalvelu.

 

Naxos Music Library ja Naxos Music Library Jazz

Naxos Music Library on klassisen musiikin kuuntelupalvelu, jossa on yli 130 000 cd-levyllistä musiikkia. Naxos Music Library Jazz on jazzmusiikin kuuntelupalvelu, jossa on musiikkia n. 10 000 cd-levyn verran (noin 185 000 kappaletta yli 32 000 esittäjältä).

Molempiin Naxos-musiikinkuuntelupalveluihin pääset tällä sivulla olevista linkeistä. Palvelun käyttöön tarvitset Tiekkö-kirjastokortin numeron. Käyttöaika on kaksi tuntia. Musiikki toistetaan streaming-tekniikalla. Kun lopetat, muista kirjautua palvelusta ulos, jotta seuraava pääsee kirjautumaan palveluun, koska yhtäaikaisten kuuntelulisenssien määrä on rajallinen.

Palvelu on englanninkielinen, joten ääkkösiä ei kannata käyttää. Lisäksi yhtyeiden ja orkesterien nimet on käännetty englanniksi.

 

Rockway

Rockway on soittamisen ja laulamisen videokursseja sisältävä suomenkielinen verkkopalvelu. Valittavissa on 20 eritasoista kurssia aloittelijoista edistyneisiin. Kustakin kurssista on hankittu yksi lisenssi eli yksi lainausoikeus. Käytössä on myös metronomi ja viritin sekä mahdollisuus äänittää omaa harjoittelua. Kurssien opettajat ovat kotimaisia huippunimiä. Kurssien tarkemman sisällön näet palvelussa. Videokursseja on tarjolla seuraavista aihepiireistä: kitara, basso, rummut, koskettimet, ukulele, cajón ja laulu. Kirjautuminen kirjastokortilla.