Betoniportailla turkooseja ja oransseja ukuleleja sekä djemne-rumpuja

Hankkeessa tuetaan lasten ja nuorten hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä taiteen keinoin.

Taide kuuluu kaikille lapsille ja nuorille!

Viime aikojen poikkeusolojen takia moni lapsi ja nuori ei ole päässyt osallistumaan harrastustoimintaan normaalisti. Tämä on yksi syy siihen, että Yhteistä virtaa – hankkeessa halutaan tarjota lapsille ja nuorille tilaisuus osallistua taidetoimintaan. Näin halutaan tukea lasten ja nuorten hyvinvointia, itseilmaisua ja yhteisöllisyyttä. Kalajoki Akatemia on saanut hanketta varten Taiteen edistämiskeskuksen erityisavustuksen.

Nurmikolla istuvat lapset, joilla käsissään erilaisia pieniä soittimia.

Monipuolista musiikki- ja taidetoimintaa lasten ja nuorten arkeen

Hankkeessa työskentelevä yhteisömuusikko järjestää yhdessä nuorisopalveluiden, päiväkotien, koulujen ja yhdistysten kanssa monipuolista taidekasvatus- ja yhteisötaidetoimintaa. Toimintamuodot suunnitellaan kunkin yksikön tai ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaiseksi. Lapsilla ja nuorilla on paljon vaikutusmahdollisuuksia siihen, millaiseksi toiminta tai sen tuotokset muotoutuvat. Käytännössä toiminta voi olla esimerkiksi kanteleen- tai ukulelen soittotyöpajoja, sävellys- ja sanoitustyöpajoja eri ikäisille, elämyksellisiä satutuokioita tai vaikkapa sana- tai äänimaisemataidetta. Yhteistyötä tehdään myös muiden kalajokisten taiteen alan opettajien ja toimijoiden kanssa.

Musiikkia leireillä, työpajoissa ja puistoissa

Pihalla kesällä turkooseilla penkeillä istumassa lapsia ja aikuinen soittamassa

Kesän 2021 aikana hankkeen toiminta on keskittynyt työpajatoimintaan Kalajoen eri kylillä sekä kaupungin järjestämillä kesäleireillä. Yhteistyötä on tehty myös kyläyhdistysten kanssa. Lisäksi on pidetty asukkaiden toivomia puistomuskareita ja yhteislaulutilaisuuksia lapsiperheille ja järjestetty avoimia ja ilmaisia musiikkityöpajoja Havulan kartanon pihapiirissä. Musiikkityöpajoissa on saanut kokeilla mm. kihveli eli skiffle-soittoa, ukuleleja, sekä tutustua merimieslaulujen perinteeseen ja soitinrakentamiseen.

Kesän aikana on järjestetty jo yli 30 erilaista työpajaa tai muuta tilaisuutta, jotka ovat tavoittaneet lähes 300 lasta tai nuorta sekä lisäksi kymmenittäin vanhempia ja isovanhempia.

Elokuun alussa järjestetyt pienimuotoiset yhteislaulutilaisuudet kokosivat turvallisesti yhteen ikääntyneitä ja lapsia yli sukupolvirajojen. Näistä musiikkipiknikeistä voit lukea lisää tästä linkistä.

Ulkona aurinkoisessa säässsä ihmisiä ulkona tuoleilla istumassa, oranssi telttakatos, jonka alla kosketinsoittaja. Ruohikolla istumassa lapsia ja aikuisia

Musiikkitoimintaa ympäri Kalajokea vuoden loppuun saakka

Hankkeen perusasiat selviävät oheisesta esityksestä: YhteistävirtaaHanke

Syksyn 2021 aikana toiminta keskittyy varhaiskasvatuksen yksiköihin ja kouluihin. Hanke kestää joulukuun 2021 loppuun saakka. Tämä sivu päivittyy hankkeen edetessä.

Lisätietoja hankkeesta antaa:

Anna Karsikas-Kuusisto

yhteisömuusikko

+358 40 6299 515

anna.karsikas-kuusisto@kalajoki.fi

Taiteen edistämiskeskuksen logo ja teksti