Liikuntaneuvonnan palveluketju Kalajoella

Liikuntaneuvonta on henkilökohtaista ja maksutonta neuvontaa, jonka avulla kuntalaista ohjataan aloittamaan liikkuminen turvallisesti ja terveyden kannalta järkevällä tavalla. Tavoitteena on saada hyvä mieli ja lisää energiaa arkeen sekä luoda edellytyksiä liikunnallisesti aktiiviselle elämäntavalle.

Liikuntaneuvonnan palveluketju on suunniteltu poikkihallinnollisena yhteistyönä. Palvelun tuottavat Kalajoki Akatemia ja terveyspalvelut. Liikuntaneuvontaan voit hakeutua itse ottamalla yhteyttä liikuntaneuvojaan tai keskustelemalla liikuntaneuvonnan tarpeesta tervedenhuollon ammattilaisen kanssa.

Liikuntaneuvonnassa laaditaan yhdessä asiakkaan kanssa henkilökohtainen liikuntasuunnitelma. Asiakkaalle kerrotaan alueen liikuntamahdollisuuksista sekä liikunnan aloittajan palveluista. Liikuntaneuvojan kanssa on myös mahdollista käydä tutustumassa erilaisiin liikuntamuotoihin.

Lasten ja nuorten liikuntaneuvonta (alle-18 vuotiaat)

Maksutonta neuvontaa ja tukea hyvinvoinnin edistämiseksi perheille. Tukea vähän liikkuville lapsille ja nuorille. Vinkkejä mielekkään liikuntaharrastuksen tai lajin löytymiseen.

Uusi maksuton sporttireseptiryhmä aloittaaa toiminnan Kalajoki Akatemian ja Kalajoen Terveyskeskuksen yhteistyössä 1.2.2021 alkaen:

  • Kick-start nuoret ti klo 14.45-15.30, Merenojan liikuntahalli/Asema.
    Lisätietoja: Liikunnanohjaaja 044 2623645 tai kouluterveydenhoitaja

Aikuisten ja ikääntyneiden liikuntaneuvonta (yli 18-vuotiaat)

Aikuisille suunnatusta liikuntaneuvonnasta saat konkreettisia vinkkejä sopivan liikuntamuodon sekä lajin löytymiseksi sekä tukea liikkumisen aikatauluttamiseen. Yhdessä etsitään ratkaisua esimerkiksi siihen, miksi liikkumisen innostus lopahtaa kerta toisensa jälkeen. Liikuntaneuvoja tukee sinua elämäntapojen muuttamisessa ja auttaa laatimaan tavoitteita, jotka ovat järkeviä ja mahdollisia toteuttaa. Neuvonta on yksilöllistä ja muokkautuu omien tarpeidesi mukaan.

Uudet maksuttomat sporttireseptiryhmät aloittavat toiminnan Kalajoki Akatemian ja Kalajoen Terveyskeskuksen yhteistyössä 1.2.2021 alkaen:

  • Sporttireseptiryhmä 1 , ti klo 11.30-12.30, Asema

Lisätietoja: Diabeteshoitaja 044 4691 505/ Liikunnanohjaaja 044 5650687

  • Sporttireseptiryhmä 2,  to klo 19.30-20.15, Asema

Lisätietoja: Diabeteshoitaja 044 4691 505 / Liikunnanohjaaja 0400578757

Liikuntaneuvonnan materiaalipiste Kalajoen pääkirjastossa

Liikuntaneuvoja on tavattavissa pääkirjastolla keskiviikkoisin klo 12–14 26.5. lähtien kirjaston sulkuajan jälkeen. Vastaanottoa ei ole heinäkuussa. Hän opastaa sinua liikuntaneuvontaan liittyvissä asioissa sekä opastaa kaupungin haku- ja varausjärjestelmien käytössä. Hän opastaa sinua liikuntaneuvontaan liittyvissä asioissa sekä opastaa kaupungin haku- ja varausjärjestelmien käytössä.

Lisätietoja

Tuomas Huovila
Liikuntaneuvoja
Kalajoki Akatemia
tuomas.huovila@kalajoki.fi

puh. 044 4691 129

Liikuntaneuvoja Tuomas Huovila
Toimintaa tuetaan meriluonto liikunnan lähteenä hankkeesta, jota tuetaan veikkausvoittovaroin.