Venesatamat

Venepaikka vuokrataan veneilykaudeksi kerrallaan. Virallinen veneilykausi on vuosittain 15.5. – 30.9. välisen ajan.

Venepaikkojen varaukset hoidetaan jatkossa Timmi Venepaikkajärjestelmän kautta. Timmi venepaikkajärjestelmään pääset rekisteröitymään ja kirjautumaan tästä.

Vapaita paikkoja voi myös tiedustella kaupungin venesatamiin nimetyiltä järjestyksenvalvojilta, tai ellei satamaan ole sellaista nimetty tiedustelun voi osoittaa kaupungin tekniseen palveluun kunnossapitotyönjohtajalle. Varaukset tehdään kuitenkin vain Timmi Venepaikkajärjestelmän kautta.

Paikka Osoite Venepaikkoja Järjestyksenvalvoja Tiedustelut
Sautinkari Sautinkarintie 40
Pikkumansikka Pohjoinen satamatie 135 Sakari Uunila 050 3552 874
Lenninmutka Pohjoinen satamatie 48 Sakari Uunila 050 3552 874
Vatunki Vatungintie 16
Kekolahti Kekolahdentie 65
*Himankakylä Himankakyläntie 4
Konikarvo Konikarvontie 185 Sami Ollila 040 5042 937
Keskuskari Keskuskarintie 36 Sami Ollila 040 5042 937
Ämmä Ämmäntie 90 Asko Juola 040 7260 179
Vasankari Puskanokantie 30 Pauli Pulli 040 0509 116

*Himankakylän venesatama on jakokunnan. Kaupungilla on Himankakylässä käytössä ainoastaan 4 venepaikkaa. Näiden 4 paikan osalta varaaja huolehtii itse veneen kiinnityksen sekä laiturin kunnostuksen.

Venepaikkojen varaaminen

Venepaikat ovat varattavissa tänä keväänä Timmi – varausjärjestelmän kautta.

  • Tässä vaiheessa järjestelmään rekisteröityminen on avattu niin uusille kuin vanhoille venepaikan vuokraajille. Jos sinulla on voimassa oleva venepaikkavaraus, myös sinun täytyy rekisteröityä järjestelmään tietoturvasyistä.
  • Kauden 2020 varaukset ovat voimassa toistaiseksi. Eli jo aikaisemmin varattuja venepaikkoja ei anneta uusien käyttäjien varattaviksi! Jatkossa vapaana oleville venepaikoille voi varata paikan, sekä maksaa paikkavarauksen järjestelmän kautta.
  • Kun olet rekisteröitynyt käyttäjä, ja olemme varanneet käytössäsi olleen venepaikan käyttäjätunnuksellesi, saat varausvahvistuksen
  • Venepaikkamaksun voi käydä suorittamassa Timmin kautta, kun olet saanut varausvahvistuksen.

Rekisteröitymisohjeet Timmiin löydät tästä.

Veneilyreitti

Kalajoen kaupunki ylläpitää Rahjan saariston veneilyreittiä. Reitin viitoitus tarkistetaan ja korjataan vuosittain kesäkuussa ennen juhannusta.

Veneilyreitin kulkusyväys vaihtelee 0,8 – 1,8 metriin. Liikut väylilläkin omalla vastuulla.

Huomioi lintujen pesintäaika

Veneily ja melonta on kielletty osalla vesialueita 15.4. – 31.7. välisenä aikana lintujen pesimärauhan takia. Samaan ajankohtaan sisältyy myös maihinnousu ja liikkumiskielto osalla saarista.

Saaristossa on metsähallituksen ylläpidettäviä rantautumiskohteita, jotka ovat kaikkien käytettävissä. Huomioi saaristossa ”roskaton retkeily” – etiketti. Tämä tarkoittaa, että mitä viet mukanasi saaristoon, viet myös lähtiessäsi pois esimerkiksi eväskääreet jne.