Erityisliikuntakortti on tarkoitettu vammaisille ja pitkäaikaissairaille ja sen tavoitteena on aktivoida heidät omaehtoisen liikunnan harrastamiseen. Erityisliikuntakortin myöntämisperusteet päättää sivistyslautakunta.

Erityisliikuntakortti oikeuttaa alennukseen uimahallin ja kuntosalin käyttömaksusta. Erityisliikuntakortin haltijalle uimalipun omavastuu on 3,50 € / kerta kylpylä Sanifanissa ja kuntosalin 3 € / kerta kuntosali Gofit. Keskustassa kuntosali OleFit (osta verkkokaupasta kaupungin tukema 4 viikon kortti, hinta 12,40€). Himangalla kuntosali GS-Center omavastuu 3 € / kerta.  Kortti oikeuttaa vaihtoehtoisesti uimahallin tai kuntosalin käyttöön yhden kerran viikossa.

Erityisliikuntakortin hakeminen

Korttia haetaan täyttämällä hakemuslomake. Täytäthän huolellisesti lomakkeen kaikki kohdat. Merkitse lomakkeeseen Kela-korttisi takapuolella oleva, erityiskorvattavia lääkkeitä varten myönnetty tunnus, tai liitä mukaan jäljennös lääkärintodistuksesta. Kun haet lääkärintodistusta, ota mukaan myöntämisperusteet ja näytä ne lääkärillesi.

Kortin myöntämisperusteina ovat Kela-kortissa oleva, erityiskorvattavia lääkkeitä varten myönnetty tunnus ja lääketieteelliset lausunnot. Kortin myöntämisen perusteet ovat voimassa toistaiseksi ja niitä tarkistetaan vuosittain. Joidenkin asiakkaiden on mahdollista saada avustaja maksutta mukaan uimahalliin. Avustajan tarve merkitään erityisliikuntakorttiin.

Hakemus voidaan jättää kaupungin pääsisäänkäynnin edessä olevaan kirjelaatikkoon tai sähköpostilla ( hakemus ja kuva liitteenä) liikuntasuunnittelijalle. Jos haet erityisliikuntakorttia perusteena Kela-kortin tunnus,esitä hakemusta jättäessäsi Kelakortin tunnus. Liitä hakemukseen korttia varten tarvittava passikuva tai muu vastaava valokuva.Kun erityisliikuntakortti on valmis, ilmoitamme siitä hakijalle ja kortti noudetaan henkilökohtaisesti kaupungintalolta.