Nuorisopalveluissa annamme eväitä hyvään elämään, tuemme arjessa ja autamme elämänhallinnassa. Ennaltaehkäisevä työ ja sosiaalinen tukeminen on tärkeä osa toimintaamme. Haluamme kuunnella nuorten omaa ääntä ja ottaa heidät mukaan vaikuttamaan asioihin. Tätä toimintaa tukee kaupunkimme nuorisovaltuusto.

Nuorisopalvelut tarjoavat säännöllisesti avointa nuorisotilatoimintaa nuorisotalo Alexilla ja nuoppari Rehiksellä. Järjestämme erilaisia retkiä nuorille ja perheille, sekä leiritoimintaa kesäisin lapsille ja nuorille. Toteutamme tapahtumia eri ikäisille, niin itsenäisesti kuin yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Nuorisopalvelujen työmuotoja ovat myös nuorisotiedotustoiminta, seutukunnallinen nuorisotyö sekä monitahoinen yhteistyö. Lisäksi toimimme sosiaalisessa mediassa facebookissa ja Instagramissa Vapaa-ajan lisäksi nuoret voivat kohdata nuorisotyötä tekeviä henkilöitä koulujen arjessa.

Kalajoella etsivästä nuorisotyöstä vastaa aktivointipalvelu Jelppiverkko. Jelppiverkon kohderyhmänä ovat pääosin 16 – 28 vuotiaat nuoret, joilla ei ammatillista tutkintoa, opiskelu- tai työpaikkaa. Toiminta on nuorelle vapaaehtoista ja maksutonta.

 

Sekasin-chat

Sekaisin-chatissa on mahdollista keskustella mistä tahansa mieltä painavasta asiasta kuten omasta olostaan, mielenterveyden pulmista, vaikeista tapahtumista elämässä tai avun hakemisesta. Chat on auki vuoden jokaisena päivänä maanantaista perjantaihin klo 09.00- 24.00 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 15.00-24.00. Chat- palveluntarjoaa Suomen Mielenterveys ry.”