Etsivä nuorisotyö sekä yksilövalmennus on osa Jelppiverkko-toimintaa

Jelppiverkko on kuntien nuorisotointen luoma toimintamalli, jonka kautta toteutetaan etsivää nuorisotyötä, starttipaja- sekä yksilövalmennustoimintaa. Jelppiverkkoon kuuluvat Alavieskan, Haapaveden, Kalajoen, Merijärven, Oulaisten, Reisjärven, Sievin sekä Ylivieskan kunnat. Toiminta on Pohjois-Suomen Aluehallintoviraston sekä alueen kuntien rahoittamaa.

Jelppiverkko on nuorten aktivointipalvelu, jonka tarkoituksena on yhdessä nuoren kanssa löytää ratkaisuja elämän solmukohtiin. Jelppiverkon kohderyhmänä on 15-28 vuotiaat nuoret, joilla ei ole ammatillista tutkintoa, opiskelu- tai työpaikkaa. Toiminta on nuorelle vapaaehtoista, luottamuksellista sekä maksutonta.

Tuen tarve voi liittyä esimerkiksi arjen hallintaan, päihteisiin tai mielenterveyteen, opiskelu- tai työpaikan löytämiseen tai virastoasiointiin ja lomakkeiden täyttämiseen. Jelppiverkon puoleen voi kääntyä, olipa mielenpäällä iso tai pieni asia. Yhteydenotto riittää; palvelu toimii matalankynnyksen periaatteella. Myös nuoren vanhemmat tai muut läheiset voivat ottaa yhteyttä Jelppiverkkoon.

Jelppiverkko tekee tiivistä yhteistyötä muun muassa oppilaitosten, KELAn TE-palveluiden, sosiaalitoimen, päihde- ja mielenterveyspalveluiden sekä Puolustusvoimien kanssa. Nuori voi ohjautua Jelppiverkon asiakkaaksi myös verkoston kautta. Yhteistyö verkoston kanssa perustuu nuoren antamaan lupaan.

Etsivä nuorisotyöntekijä

Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa tuen tarpeessa oleva alle 29-vuotias nuori ja auttaa häntä sellaisten palvelujen ja muun tuen piiriin, joilla edistetään hänen kasvuaan, itsenäistymistään, osallisuuttaan yhteiskuntaan ja muuta elämänhallintaansa sekä pääsyään koulutukseen ja työmarkkinoille. Etsivä nuorisotyö perustuu nuoren vapaa-ehtoisuuteen sekä nuoren kanssa tehtävään yhteistyöhön aidoisti nuori kohdaten.

Yksilö- ja starttivalmentaja

Yksilövalmentaja sekä starttivalmentaja tekevät pidempiaikaista ohjaustyötä nuoren kanssa. Valmentajat ovat tukena nuoren asioidessa virastoissa ja laitoksissa sekä pohtiessa omaa polkua koulutus- ja työmaailmaan.

Kaisa Mäntynen

Yksilö- ja starttivalmentaja

Kalajoki Akatemia, Nuorisopalvelut

040 5432 427

kaisa.mantynen@kalajoki.fi

Lankilantie 23, 85100 Kalajoki

 

Ryhmätoiminta

Yksilö- ja starttivalmentajat vastaavat ryhmätoimintojen järjestämisestä. Kaikki 16-28-vuotiaat ovat tervetulleita Jelppiverkon järjestämiin ryhmiin.

Perjantaisin nuorisotalo Alexilla (Etelänkyläntie 42, Kalajoki) Jelppikahvila klo 12-14. Jelppikahvilassa ruuanlaittoa, kahvittelua ja yhteistä mukavaa olemista. Mahdollisuus saada ohjausta ja tukea arjen haasteissa.

Starttpaja on joka torstai osoitteessa Meinalantie 27, Kalajoki. Seuraava starttiryhmä alkaa 28.9. Lisätietoja Janne Helanen p. 044 4691 333.