Urheiluryhmien lajeja ovat

Jääkiekko

Jääkiekkoryhmässä voi harjoitella täysipainoisesti lukio-opiskelun ohessa. Ohjattujen aamuharjoitusten lisäksi opiskelija voi osallistua jääkiekkoseura JHT:n  harjoituksiin iltaisin ja iltapäivisin. Jäähalli sijaitsee lukion pihapiirissä, Merenojan liikuntakeskuksessa.

Yleisurheilu

Yleisurheiluryhmä tarjoaa hyvän mahdollisuuden nuorelle urheilijalle tehostaa lajiharjoitteluaan ammattitaitoisen yleisurheiluvalmentajan johdolla lukio-opintojen ohessa.

Telinevoimistelu

Telinevoimistelun aamuharjoitukset aloitettiin syksyllä 2015. Aamutreeneissä venyttelemme ja treenaamme telinevoimistelun monipuolisia liikkeitä eri telineillä. Harjoitukset toteutetaan yhteistyössä alan erikoisseuran KaNV kanssa seuran tiloissa.

Hiihto

Hiihtoryhmän ohjatut harjoitukset toteutetaan Merenojan liikuntakeskuksen ja hiihtourheilukeskuksen latureiteillä. Syksyisin hiihtäjillä on mahdollisuus hyödyntää tykkilumilatua. Urheilukenttä ja salitilat ovat lukion välittömässä läheisyydessä.

Lentopallo

Lentopalloa harrastavilla nuorilla on mahdollisuus jatkaa harjoitteluaan lukio-opintojen yhteydessä. Kalajoen matkailukeskuksen yhteyteen perinteisen lentopallon rinnalle on viime vuosina vahvasti lisääntynyt beach volley -toiminta. Paikallinen ja lähikaupunkien seuratoiminta tarjoaa hyviä mahdollisuuksia pidemmälle edenneille lentopallotaitajille. Lentopallon aamuharjoitukset ovat toimineet lukiossa lähes 10 vuotta.

Salibandy

Salibandyharjoituksissa keskitytään pelaajien henkilökohtaisten taitojen sekä fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen. Lajin suosio on ollut viime vuosina voimakkaassa kasvussa myös lukiossa opiskelevien keskuudessa.

Ratsastus

Ratsastusvalmennus alkoi osana lukion aamutreenejä syksyllä 2010. Harjoitukset pidetään Kalajoen raviradan läheisyydessä sijaitsevassa maneesissa ratsastuksenopettajan johdolla. Viereiset tallit tarjoavat hevosille täysihoitopaikkoja ja hevosia opiskelijoiden käyttöön.

Jalkapallo

Jalkapallovalmennus alkoi osana lukion aamutreenenjä syksyllä 2017.

Aamuharjoitukset toteutetaan yhteistyössä Kalajoki Akatemian kanssa. Myös Kalajoen ammattiopiston opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua harjoituksiin.