Lukiossa voit erikoistua opinnoissasi kuvataiteeseen kuvataidelinjalla. Lisäksi Kalajoen lukiossa opiskelija voi osallistua kaksi kertaa viikossa teatterin ja draaman, teatteri-ilmaisun sekä tanssin ja musiikin (bändisoitto) ohjattuihin aamuharjoituksiin. Opinnot toteutetaan yhdessä Kalajoki Akatemian kanssa.

Draama ja teatteri

  • Draaman ja teatterin opinnot antavat hyvän pohjan alan ammattiopintoihin, mutta tarjoavat myös rakennusaineita omana itsenä olemiseen, toisten huomioon ottamiseen, toisen osaan eläytymiseen ja ryhmässä toimimiseen.

Teatteri-ilmaisu

  • Teatteri-ilmaisun perusharjoituksissa aamutreenien sisällöt vaihtelevat esitysten valmistelusta näyttelijän ja ohjaajan työhön perehtymiseen.

Musiikki (bändisoitto)

  • Bändiryhmän ohjelmisto on monipuolinen, koostuen kevyen musiikin eri tyyleistä. Tarvittava musiikin teoria opitaan osana musiikin tekemistä. Ryhmään otetaan sekä eri bändisoittimien soittajia että laulajia.

Kuvataide

  • Opinnoissa voi erikoistua kuvataiteeseen kuvataidelinjalla. Kuvataiteen kurssivalikoima on laaja ja monipuolinen ja on suunniteltu niin, että opiskelija voi suorittaa enimmillään 20 kuvataidekurssia. Kurssit sijoittuvat tasaisesti muiden lukio-opintojen lomaan.