Lukiossa voit erikoistua opinnoissasi kuvataiteeseen kuvataidelinjalla. Lisäksi Kalajoen lukiossa opiskelija voi osallistua kaksi kertaa viikossa teatterin ja draaman, teatteri-ilmaisun sekä tanssin ja musiikin (bändisoitto) ohjattuihin aamuharjoituksiin. Opinnot toteutetaan yhdessä Kalajoki Akatemian kanssa.

Draama ja teatteri

Draaman ja teatterin opinnot antavat hyvän pohjan alan ammattiopintoihin, mutta tarjoavat myös rakennusaineita omana itsenä olemiseen, toisten huomioon ottamiseen, toisen osaan eläytymiseen ja ryhmässä toimimiseen.

Teatteri-ilmaisu

Teatteri-ilmaisun perusharjoituksissa aamutreenien sisällöt vaihtelevat esitysten valmistelusta näyttelijän ja ohjaajan työhön perehtymiseen.

Musiikki (bändisoitto)

Bändiryhmän ohjelmisto on monipuolinen, koostuen kevyen musiikin eri tyyleistä. Tarvittava musiikin teoria opitaan osana musiikin tekemistä. Ryhmään otetaan sekä eri bändisoittimien soittajia että laulajia.

Kuvataide

Opinnoissa voi erikoistua kuvataiteeseen kuvataidelinjalla. Kuvataiteen kurssivalikoima on laaja ja monipuolinen ja on suunniteltu niin, että opiskelija voi suorittaa enimmillään 20 kuvataidekurssia. Kurssit sijoittuvat tasaisesti muiden lukio-opintojen lomaan.