Päiväkoti Mäntylä

Päiväkoti Mäntylä aloitti toimintansa luonnonläheisessä maisemassa maaliskuussa 1990. Mäntylässä on neljä lapsiryhmää, joissa toiminta järjestetään pienryhmissä. Neulaset on vuorohoitoryhmä jossa lapset ovat 0 – 3-vuotiaita, Käpyset 3 – 5-vuotiaita ja Naavaset sekä Kaarnaset ovat 2-vuotisen esiopetuskokeilun ryhmiä.

Vuoropäivähoito tarkoittaa ennen klo 6 ja klo 17 jälkeen tarjottavaa hoitoa sekä viikonloppuhoitoa. Vuorohoitopaikkaan on oikeutettu lapsi, jonka vanhemmilla on työstä tai opiskelusta johtuva vuorohoidon tarve.

Huomioimme lasten omat mielenkiinnon kohteet ja tarjoamme mahdollisuuden monipuoliseen toimintaan ja oppimiseen.

Tavoitteenamme on tukea vanhempia kasvatustehtävässä perheitä arvostaen ja heidän voimavarojaan kunnioittaen. Vuoden mittaan järjestämme erilaisia tapahtumia, joihin kutsumme mukaan lapselle tärkeitä ihmisiä. Yhteinen päiväkoti jonne perhe on tervetullut vahvistaa myös lapsen turvallisuuden tunnetta.

Toiminta-ajatuksemme ”Kasvamassa kaverina kaikkien kanssa” mukaisesti, painotamme kasvatuksessa ja opetuksessa suvaitsevaisuutta ja myönteistä ilmapiiriä, jossa jokaisen on hyvä leikkiä ja oppia yhdessä muiden kanssa. Haluamme tarjota jokaiselle lapselle mahdollisuuden kasvaa omana itsenään. Omien vahvuuksien kehittäminen ja haasteiden harjoittelu oman ryhmän tukemana on tärkeää. Mäntylässä jokainen ryhmä tarvitsee totisia tiedemiehiä, touhukkaita tekijöitä ja herkkiä haaveilijoita.