Venäläisen kulttuurin viikko 9.-16.2.2019

Kalajoen kaupungin Kalajoki Akatemia ja Kansainvälisyys- ja kehittämisyksikkö järjestävät venäläisen kulttuurin viikon Kalajoella

Kaupungissa asuu tällä hetkellä asukkaita yli 30 eri maasta ja tulevien lähiseutujen suurhankkeiden sekä matkailun myötä kaupunki kansainvälistyy edelleen. Aiemmin on jo järjestetty monikulttuurisia kansainvälisiä ravintolapäiviä ja nyt tarkoituksena on perehtyä venäläiseen kulttuuriin viikon aikana monin tavoin.

 

Runsaasti erilaista ohjelmaa

Viikon aikana järjestetään konsertteja Virta -Salissa, kouluilla ja vanhainkodilla. Ohjelmassa on myös tapakulttuuriluentoja, ystävyysilta Ventelässä venäläiseen teekulttuuriin tutustuen, satutuokioita sekä mm. aakkospaja. Kalajoen eri ravintoloissa ja kahviloissa on tarjolla venäläistä ruokaa ja leivonnaisia. Mukaan on jo tässä vaiheessa ilmoittautunut kaupungin keskuskeittiö, Cafe MinRose, Sandy Kelt, Pihvitupa sekä kahvila Tuulahdus. Lisäksi 13.2. järjestetään Yrittäjien aamukahvit Kalajoki kansainvälistyy – teemalla sekä 16.2. pidetään ortodoksinen hartaushetki Hiekkasärkkien tsasounalla.

 

Sudarushka -kuoro saapuu Petroskoista

Petroskoilainen Sudarushka -kuoro on 15 henkinen kuoro, joka esittää vauhdikasta venäläistä kansanmusiikkia harmonikan säestyksellä. Kuorolla on maaliskuussa 45 -vuotisjuhlapäivä. Kuoro esiintyy Virta -Salisssa, ystävyysillassa, Kalajoen kouluilla ja Himangan palvelukeskuksessa.

 

 

Tapakulttuuriluentoja

Venäjän kielen opettaja ja venäjän kielen ja kulttuurin asiantuntija, FM Aili Saukkonen perehdyttää venäläiseen tapakulttuuriin Virta -Salissa tiistaina klo 15, jonne kaikilla on vapaa pääsy sekä yrittäjien aamukahvitilaisuudessa. Aili Saukkonen luennoi myös opiskelijoille kouluilla.

 

Kirjastolla tapahtuu

Kirjailija Päivi Honkakoski saapuu esittämään Tervatonttu -satuja tiistaina klo 18 Kalajoen kirjastolle. Hänen kirjansa ovat käännetty myös venäjän kielelle. Kirjailija vierailee myös Tyngän koululla.

Kalajoen kirjastolla järjestetään lisäksi muita satutuokioita. Venäläisiä satuja luetaan kirjastolla tiistaina 10.2. klo 9.30 ja 17.30. Kirjastolla on esillä myös kuukauden ajan venäläisten kirjailijoiden näyttely.

 

 

Koulut ja päiväkodit

Kalajoen päiväkodeilla järjestetään viikon aikana erilaisia tuokioita ja tapahtumia.  Lapset tutustuvat venäläiseen kulttuuriin leikkien, laulujen, satujen ja ruokakulttuurin kautta.

 

Ortodoksinen hartaushetki

Hiekkasärkkien tsasounalla lauantaina 16.2. kello 17 hartaushetki. Isä Pekka Helakallio. Tervetuloa tutustumaan ortodoksiseen uskontoon ja tunnelmalliseen tsasounaan.

 

 

Tutustu tarkkaan ohjelmaan kellonaikoineen linkistä alta:

Viikon ohjelma venalaisen_kulttuurin_viikko esite2

Program of the week venalaisen_kulttuurin_viikko ENG2

 

Lisätietoja

Susanna Leiviskä
kansainvälisyyskoordinaattori
Puh. 040 589 7995
susanna.leiviska@kalajoki.fi

Anita Ohtamaa
kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja
044 4691 874
anita.ohtamaa@kalajoki.fi