Vestian toimialueella viivästyksiä jäteastiatyhjennyksissä

Logo Vestia paremman ympäristön puolesta

Jätehuoltoyhtiö Vestia Oy:n toimialueella osan asukkaiden jäteastiatyhjennyksiin on tulossa viivästyksiä helmi-maaliskuussa. Viivästykset johtuvat alueella jäteautourakoitsijana toimineen Jätehuolto Laine Oy:n heikentyneestä valmiudesta selviytyä urakkasopimusten mukaisista velvoitteista. Vestia Oy tekee parhaillaan järjestelyitä, jotta viivästykset alueen asukkaiden jäteastiatyhjennyksissä jäisivät mahdollisimman lyhytaikaiseksi.

Vestian toimialueella jäteastiatyhjennysten viivästykset koskevat poltettavan jätteen osalta Kannuksen, Sievin ja Toholammin alueen kiinteistöjä. Biojätteiden ja pakkausjätteiden (kartonki-, lasi- ja muovipakkaukset sekä pienmetalli) jäteastiatyhjennysten myöhästymiset koskevat koko 16 kunnan toimialuetta: Alavieska, Haapavesi, Haapajärvi, Kalajoki, Kannus, Kärsämäki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Sievi, Siikalatva, Toholampi ja Ylivieska.

–  Korvaavien kuljetusjärjestelyiden hankinta on käynnissä ja ensivaiheessa pyrimme turvaamaan poltettavan jätteen keräyksen mainituissa kunnissa, ja biojätteiden osalta tavoitteena on suurtalouskeittiöiden ja kriittisten kohteiden jäteastiatyhjennykset, kertoo Vestian toimitusjohtaja Olavi Soinio.

Tavoitteena on rajata astiatyhjennysten viivästyminen enintään muutamaan päivään. Ajankohtainen tieto päivittyy Vestian verkkosivuille. Asukkaiden tai kiinteistön omistajan ei tarvitse olla yhteydessä jäteyhtiöön, sillä Vestia ottaa yhteyttä asukkaaseen, jos se on tarpeen. Asukkaiden ei tarvitse myöskään itse järjestää jätteiden kuljetusta. Jätteiden kuljetus on Vestian lakisääteinen tehtävä, ja se huolehtii jätteiden kuljetuksen myös poikkeusoloissa.

Lisätietoja:
Olavi Soinio, toimitusjohtaja, 044 751 8670