Vetovoimainen Kalajoki kasvaa

Lapsiperhe rannalla, kuva VIsit Kalajoki

Kalajoen väestönkehitys + 55 asukasta vuodenvaihteeseen verrattuna

Kalajoen kaupungin vetovoima näkyy hienosti alkuvuoden asukasluvun kehityksessä. Kokonaisuudessaan Kalajoen väestönkehitys on positiivinen, + 55 asukasta vuodenvaihteeseen verrattuna. Asukasluku heinäkuun lopussa oli 12 428. Kalajoelle on tänä vuonna syntynyt 79 uutta kalajokista ja syntyneiden enemmyys on +15. Kalajoki on kiinnostanut myös asuinpaikkakuntana: kuntien välinen nettomuutto on +22 ja nettomaahanmuutto +21. Väestö kasvaa ilahduttavasti alueellamme myös Ylivieskassa ja Kokkolassa.

”On ollut ilahduttavaa huomata, kuinka monia perheitä Kalajoelle on muuttanut myös koronaepidemian aikana. Paikkakunnan hyvä työllisyystilanne, monipuoliset palvelut ja asuntovaihtoehdot kuin myös hyvät etätyöyhteydet vaikuttavat ihmisten muuttopäätöksiin”, kertoo markkinointivastaava Anne Tullila.

Edellä mainittujen tekijöiden lisäksi turvallisuus nousee usein esille keskusteluissa muuttajien kanssa. Kalajoelle muuttavat etsivät vakautta ja turvallisuutta, rauhallista mutta samalla aktiivista asuinpaikkaa, jossa on hyvä olla, elää ja liikkua. ”Ehkä koronaepidemia on myös korostanut tätä turvallisuusajattelua. Halutaan asua väljästi mutta kuitenkin lähellä palveluita. Muuttajien avustaminen on koronaepidemian vuoksi hieman muuttanut muotoaan mutta onnistuu myös puhelimitse ja etäyhteyksin” Anne jatkaa ja toivottaa uudet muuttajat tervetulleiksi Kalajoelle.

 

Lisätietoja

Anne Tullila
markkinointivastaava
puh 044 4691 203
anne.tullila@kalajoki.fi

Pirjo Männistö (kysymykset väestötilastoista)
talousjohtaja
puh. 044 4691 378
pirjo.mannisto@kalajoki.fi

Väestötietojen lähde: Tilastokeskus, ennakolliset väestöluvut.