Viiden tähden Kalajoki kiinnostaa asuinpaikkana

Tilastokeskuksen ennakkotiedon mukaan kalajokisten määrä kasvoi 43 asukkaalla vuoden 2020 aikana. Vuoden lopussa asukasluku oli 12 416.

Asukaslukuun suhteutettuna kasvu on Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan kuntien parasta. Koko Pohjois-Pohjanmaan aluetta tarkasteltaessa asukasluku kasvoi Kalajoen lisäksi kahdeksassa muussa kunnassa. Keski-Pohjanmaan alueella asukasluku kasvoi lisäksi Kokkolassa.

”Näyttää, että alueellamme kasvu on keskittynyt kolmioon Kalajoki-Kokkola-Ylivieska. Pystymme erilaisina kaupunkeina tarjoamaan hyviä vaihtoehtoja asumiseen. Hiekkasärkät on Kalajoen voimakkaimmin kasvava kaupunginosa. Toki valtakunnallisesti merkittävän matkailukeskuksen palveluvarustus lisää koko Kalajoen ja alueen vetovoimaa ”, toteaa talousjohtaja Pirjo Männistö.

Kalajoelle syntyi 121 lasta vuoden 2020 aikana, joka on 11 uutta kalajokista enemmän kuin edellisvuonna. Muuttovoittoa syntyi sekä kuntien välisestä nettomuutosta että nettomaahanmuutosta.

”Tämä osoittaa, että vahvan talouden kaupunki on vetovoimainen ja strategiset toimenpiteet ovat onnistuneita. Kaupungin tasapainossa oleva talous, edullinen verotus sekä rohkea panostus palvelutuotannon uudistamiseen tarkoittaa sitä, että Kalajoella kuntalainen saa edullisemmin huomattavasti enemmän laadukkaita palveluita. Uudistamisesta viimeisin esimerkki on syksyllä aloittanut turvallinen ja terveellinen joutsenmerkitty yhtenäiskoulu”, iloitsee talousjohtaja Männistö.

Kaavio: Vertailualujeen askusluvun suhteellinen kehitys vuonna 2020. Kolme parasta Kalajoki, Ylivieska ja Kokkola

Kaavio: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan suhteellinen asukasluvun kasvu vuonna 2020 TOP 10 Kunnat ja maakunnat. Jossa kolme suurinta kasvajaa Kempele, Pyhäntä ja Oulu

Lähde: Tilastokeskus, ennakollinen asukasluku 2020

Lisätietoja

Pirjo Männistö
talousjohtaja
044 4691 378