Vuokrattavana ravintolakiinteistö Kalajoen matkailukeskuksessa

Kalajoen kaupunki vuokraa tarjousten perusteella Kalajoen Hiekkasärkkien matkailualueen Tuomitaverna-kiinteistöllä sijaitsevan päärakennuksen tilat ravintola- ja majoitustoimintaa varten (osoite Dyynitie 4, Kalajoki).

Tarjouksen valintaperusteena käytetään tarjotun kuukausivuokran määrää. Vuokrasopimukseen sisältyy päärakennuksen ravintolatilojen yhteydessä olevat majoitushuoneet, joista kuitenkaan suurin osa ei sovellu vuokrauskäyttöön.  

Vuokratarjouksen tekijän tulee perehtyä ennen tarjouksen jättämistä liikehuoneiston vuokrasopimusluonnokseen, ja hyväksyttävä tarjouksen tehdessään sopimusehdot sellaisenaan. Vuokralainen vastaa omalla kustannuksellaan vuokrakohteen kaikesta hoidosta ja kunnossapidosta, koneiden ja laitteiden huollosta, kaikista käyttökustannuksista sekä alueen kunnossapidosta. Kalajoen kaupunki vuokranantajana ei tee investointeja tilojen kunnostamiseen, peruskorjaukseen tai ylläpitoon. Kiinteistölle, jolla vuokrattavat tilat sijaitsevat, on suunnitteilla uusi matkailua palveleva rakennus- ja palvelukokonaisuus. 

Vuokrattavan päärakennuksen pinta-alatiedot: noin 1 285 m², 1 467 brm² ja 6 238 rm³. Tilojen lämmitysmuotona on kaukolämpö. Ravintolatilat sijaitsevat kahdessa kerroksessa. Vuokrauksen kohteena olevissa tiloissa on 14 aiemmin majoituskäytössä ollutta huonetta, mutta vain osa huoneista käy majoitustoimintaan. Vuokrauksen kohteena olevien tilojen vuokrasopimus ei sisällä irtainta omaisuutta.

Kiinteistöllä sijaitsevan päärakennuksen vuositason käyttö- ja huoltokustannukset (lämmitys, sähkö, vesi, jätevesi, jätehuolto, auraus, hiekoitus, piha-alueen hoito sekä vakuutus) ovat viime vuosina olleet noin 50.000 € (alv 0) ja erilaiset rakennuksen korjaus- ja huoltokustannukset noin 15.000 € (alv 0). Tarjouksen tekijä voi pyytää aiempien vuosikustannusten pohjalta arvion vuokrauksen kohteena olevien tilojen käyttö- ja huoltokustannuksista kustannusryhmittäin lähettämällä pyynnön osoitteeseen kirjaamo@kalajoki.fi. Kirjaamo on suljettu 15.–28.7.2019 välisen ajan.  

Vuokratarjouksen jättäjän on mahdollista tutustua tiloihin etukäteen sopimalla näyttöajan 23.8.2019 mennessä. Yhteydenotot näyttöjen osalta Pirita Salmu puh. 044 4691 271.  

Vuokratarjoukset tulee toimittaa osoitteeseen kirjaamo@kalajoki.fi 30.8.2019 klo 15.00 mennessä. Kaupunki pidättää itsellään oikeuden hyväksyä tai hylätä saapuneet tarjoukset.

Lisätiedot: elinkeinojohtaja Miia Himanka, puh. 044 4691 246 tai miia.himanka@kalajoki.fi (lomalla 27.6.–21.7.2019, mutta lähettämällä soittopyynnön joko em. sähköpostiosoitteeseen tai tekstiviestillä puhelinnumeroon yhteydenotto hoituu myös loma-aikana).