Yritysten perustaminen jatkui vilkkaana Kalajoella

Yritysten kokonaismäärä Kalajoella on 1263

Yritysten perustamisaktiivisuus jatkui vilkkaana Kalajoella

Kalajoella perustettiin 69 uutta yritystä vuonna 2019. Yritysten kokonaismäärän kasvu on huomattavan korkea, sillä yritysten nettolisäys oli +18 yritystä, kun otetaan huomioon 51 yritystoiminnan lopettanutta. Yritysten kokonaismäärä Kalajoella on 1263, joka on selkeästi oman seutukunnan korkein.

Kalajoen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Heini Salmu toteaa, että kasvuluvut kuvastavat Kalajoen vahvaa yrittäjähenkeä ja tulevaisuususkoa. Kalajoen kaupungin yritysmyönteisyydestä kertovat myös alueelliset kärkisijat niin EK:n kuntarankingissa kuin Suomen Yrittäjien elinkeinopoliittisessa mittaristossa. Pitkäjänteinen työ yrittäjyyden edellytysten varmistamiseksi kantaa hedelmää ja kannattaa jatkossakin: vireä ja monipuolinen yritystoiminta vahvistaa kaupungin elinvoimaa ja palveluja eli hyödyttää kaikkia kalajokisia sekä matkailijoitakin.

 

Yritystukien ennätysmäärä kertoo kehittämisaktiivisuudesta

Myös yritysten aktiivisuus kehittämisessä ja tehdyissä uusissa investoinneissa näkyy myös Kalajoelle myönnettyjen yritystukien määrissä. Yritystukia myönnettiin yhteensä 1 235 000 euroa kahdeksalletoista yritykselle Kalajoella. Myönnetyistä yritystuista oli Ely-keskuksen EAKR-tukia 1 037 847 euroa ja EMR-tukia 105 000 euroa. Yritystuista Rieska-Leaderin myöntämiä oli 92 177 euroa ja näitä myönnettiin yhteensä 8 eri yrityshankkeelle.

”On ollut mukava havaita yritysten aktiivisuus. Kehittäminen ei ole Kalajoella ole todellakaan yhden tai kahden toimijan varassa, vaan yrityksillä on hyvin laajalla rintamalla halu kehittää ja investoida” kertoo yritysasiantuntija Kimmo Niskanen Kalajoen kaupungilta.

 

Lisätietoja

Kimmo Niskanen
yritysasiantuntija
kimmo.niskanen@kalajoki.fi
puh. 044 4691 604

Heini Salmu
Kalajoen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja
heini.salmu@valmennuskumppani.fi
puh. 040 5158 156