Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutus Kalajoella syksyllä 2020

Vanhustyön keskusliiton kuva ystäväpiiri-toiminnasta. Kuvassa teksti ystäväpiiri-toiminnan tarkoitus on yksinäisyyden karkoitus

Vanhustyön keskusliitto kouluttaa uusia Ystäväpiiri-ryhmänohjaajia ensimmäistä kertaa Kalajoella syksyllä 2020 koronatilanteen salliessa. Koulutuksen käytyään osallistujat voivat perustaa yksinäisyyttä kokeville iäkkäille ihmisille suunnattuja Ystäväpiiri-ryhmiä, joihin osallistuminen tutkitusti parantaa hyvinvointia, vahvistaa elämänlaatua sekä vähentää terveyspalveluiden käyttöä.

Koulutus on avain vaikuttavaan ryhmätoimintaan

Koulutus antaa valmiudet tavoitteellisen, asiakaslähtöisen ja iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä lievittävän Ystäväpiiri-ryhmän suunnitteluun, toteutukseen ja ohjaamiseen. Vuorovaikutteisessa ja lämminhenkisessä koulutuksessa paneudutaan iäkkäiden ihmisten yksinäisyyden ymmärtämiseen, voimavaralähtöiseen toimintaan, hallitun ryhmäprosessin toteuttamiseen sekä omaan kasvuun ryhmänohjaajana.

Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutus on suunnattu erityisesti sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja vapaaehtoisille. Koulutukseen kuuluu viisi lähiopetuspäivää (8.9., 9.9., 6.10., 10.11. ja 8.12.2020), joiden lisäksi osallistujat ohjaavat parityönä omaa Ystäväpiiri-ryhmää paikkakunnallaan kolmen kuukauden ajan. Koulutus maksaa 100 €/henkilö ja on vapaaehtoisille maksuton.

Mukaan haetaan täyttämällä verkkohakulomake osoitteessa www.vtkl.fi/tapahtumat viimeistään 9.8.2020. Koulutusryhmän paikat täytetään hakujärjestyksessä. Paikkoja on rajallisesti, ja hakijat haastatellaan. Koulutus järjestetään koronatilanteen niin salliessa.


Toimintaa ympäri Suomea

Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutuksen on suorittanut yli 1000 henkilöä, ja Ystäväpiiri-ryhmiin on osallistunut jo yli 10 000 iäkästä ihmistä eri puolilla Suomea. Ryhmäläisistä 98 % suosittelee toimintaa muille, ja yli 90 % kokee yksinäisyytensä lievittyneen ryhmässä. Ystäväpiiri-ryhmämallia hyödynnetään aktiivisesti järjestöjen ja yhdistysten toiminnassa sekä kuntien vanhuspalveluissa.

Lisätiedot:

Ystäväpiiri-toiminnan alueohjaaja Marjo Pääkkö, Pohjois-Suomi ja Lappi
puh. 050 324 0690, marjo.paakko@vtkl.fi
https://vtkl.fi/toiminta/ystavapiiri