Palvelut työnantajille
Etsitkö työntekijöitä, kaipaatko apua rekrytointiin tai tietoa yrityksen eri tilanteisiin? Työllisyyspalvelut auttaa uuden työntekijän löytämisessä ja tarjoaa tietoa ja tukea työllistämiseen, auttaa työpaikkailmoitusten laatimisessa ja julkaisussa, tekee työnhakijaesittelyitä sekä tukee rekrytoinneissa.
Tarvitsetko uuden työntekijän? Voit ilmoittaa avoimesta työpaikasta Työmarkkinatorilla www.tyomarkkinatori.fi. Siellä pääset luomaan työpaikkailmoituksen, joka julkaistaan Työmarkkinatorilla. Kirjautumalla Työmarkkinatorille pääset etsimään myös suoraan sopivia työnhakijoita ja selaamaan työnhakijoiden CV-tietoja. Ohjeita Työmarkkinatorin hyödyntämiseen ja työpaikkailmoituksen tekemiseen: https://tyomarkkinatori.fi/tyonantajat-ja-yrittajat/rekrytointi
Voit ilmoittaa avoimista työpaikoista myös ottamalla yhteyttä työllisyyspalveluihin.
Työllisyyspalveluiden yhteystiedot
Paula Oja
Työllistämispäällikkö
Puhelin
+358405732443
Sähköposti
paula.oja@kalajoki.fi
Kuntien työllisyyskokeilu
Käyntiosoite
Kalajoentie 5
85100
Työllisyyspalveluiden työnantajapalvelut ovat apuna, kun etsitte työntekijöitä tai tarvitsette apua rekrytointiin. Autamme työpaikkailmoitusten tekemisessä, teemme työnhakijoiden esittelyjä avoimiin työpaikkoihin ja etsimme sopivimpia työnhakijoita juuri yrityksenne tarpeiisin. Kauttamme voi tarjota myös työkokeilupaikkoja, osa-aikatyötä ja palkkatuettua työtä työnhakijoille. Tarjoamme myös kansanvälisen rekrytoinnin palvelua.
RekryOpo rekrytointiosaamisen tukena
Työnantajien rekrytointiosaamisen kehittämiseen on saatavilla tukea myös Kalajoen kaupungin RekryOpo -hankkeen kautta, jossa ohjataan ja neuvotaan yrityksiä käytönnönläheisesti rekrytointiprosessissa. Lisätietoa RekryOpon palveluista
Palkkatuki
Palkkatuki on rahallinen tuki työnantajalle työttämän työnhakijan palkkaaamiseen. Organisaatioiden on mahdollista hakea harkinnanvaraista palkkatukea työttömien työnhakijoiden palkkakustannuksiin.
Palkkatuen tarkoituksena on parantaa työttömän työnhakijan ammatillista osaamista ja edistää myös alentuneesti työkykyisen sekä 60 vuotta täyttäneen pitkään työttömänä olleen mahdollisuuksia saada työtä ja osallistua työelämään. Tuki myönnetään ja maksetaan työnantajalle, mutta sen myöntäminen lähtee aina työttömän työnhakijan palvelutarpeesta.
Palkkatukea voidaan myöntää
- toistaiseksi voimassa olevaan kokoaikaiseen työsuhteeseen
- määräaikaiseen kokoaikaiseen työsuhteeseen
- oppisopimuskoulutukseen
- osa-aikaiseen työsuhteeseen, jos tuen myöntäjä pitää sitä tarkoituksenmukaisena ja se edistää työnhakijan mahdollisuuksia työllistyä.
Työnantaja voi saada taloudellista tukea palkkatukena yleensä 50 prosenttia. Alentuneesti työkykyisen työllistämiseen tukea voi saada 70 prosenttia. Yhdistys, säätiö tai rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta voi joissakin tilanteissa saada palkkatukea 100 prosenttia palkkauskustannuksista. Tuen kesto on yleensä 5 tai 10 kuukautta riippuen palkattavan työntekijän työttömyyden kestosta ja tilanteesta. 60 vuotta täyttäneen pitkäaikaistyöttömän palkkaamiseen tukea voidaan myöntää enintään 24 kuukaudeksi kerrallaan. Tukea maksetaan 1 260–2 020 euroa kuukaudessa tuen myöntöperusteen mukaan.
Palkkatukea haetaan ennen työsuhteen alkamista Työmarkkinatorin yrityksen ja työantajan oma-asiointi -palvelun kautta.
Lisätietoa palkkatuesta ja sen hakemisesta
55-vuotta täyttäneiden työllistämistuki
Palkkatuen lisäksi saatavilla on 55-vuotta täyttäneiden uusi työllistämistuki. Työllistämistuki edellyttää, että työsuhteeseen palkattava työtön työnhakija on täyttänyt 55 vuotta ja ollut työtön vähintään 24 kuukautta työllistämistuen myöntämistä välittömästi edeltäneiden 28 kuukauden aikana. Lisätietoa 55-vuotta täyttäneiden työllistämistuesta
Työkokeilu
Onko yrityksessänne sopivia työkokeilupaikkoja? Voit ilmoittaa niistä työllisyyspalveluihin. Työkokeilussa henkilö tekee työpaikalla yleisesti työsuhteessa tehtäviä töitä. Työkokeilussa henkilö voi selvittää ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojaan tai mahdollisuuksiaan palata työmarkkinoille.
Työkokeilu voidaan järjestää esimerkiksi kun
- Henkilöltä puuttuu ammatillinen koulutus tai hän suunnittelee alan tai ammatin vaihtoa, jolloin tavoitteena on selvittää, kiinnostaako ala tai ammatti tai onko jokin tietty ala tai ammatti mahdollinen.
- Henkilö pohtii, olisiko yrittäjyys sopiva uravaihtoehto
- Henkilö on ollut poissa työmarkkinoilta esimerkiksi työttömyyden tai lastenhoidon takia, ja työkokeilulla selvitetään, onko hänen osaamisensa ajan tasalla ja minkälaista tukea hän tarvitsee päästäkseen takaisin työhön.
- Henkilö on ollut aiemmin toisen maan työmarkkinoilla, ja työkokeilulla selvitetään hänen edellytyksiään työllistyä Suomessa ja millaisia palveluja hän siihen tarvitsee.
Työkokeilun kesto vaihtelee asiakkaan tilanteen mukaan. Se on yleensä 1-3 kuukautta, samalla työnantajalla enintään 6 kk. Työkokeilu on enintään viitenä päivänä viikossa ja 4-8 tuntia päivässä.
Ennen työkokeilun alkua työkokeiluun osallistuva, työkokeilun järjestäjä ja työvoimaviranomainen tekevät yhdessä kirjallisen sopimuksen.
Lisätietoa työkokeilusta Työmarkkinatorilta