Kalajoen kaupungin ylintä päätösvaltaa käyttää kaupunginvaltuusto, jossa on 35 jäsentä. Valtuutetut ja varavaltuutetut valitaan joka neljäs vuosi toimitettavissa kunnallisvaaleissa.

Valtuusto valitsee kaupunginhallituksen sekä lauta- ja johtokuntien jäsenet ja varajäsenet. Lisäksi valtuusto valitsee tarkastuslautakunnan esityksestä tilintarkastajat kaupungin hallinnon ja talouden tarkastamista varten.

Valtuuston käsiteltävät asiat valmistelee kaupunginhallitus. Kesäkuun loppuun mennessä saatetaan valtuuston käsiteltäväksi tilinpäätös. Seuraavan kalenterivuoden kunnallisvero- ja kiinteistöveroprosentit on päätettävä 17.11. mennessä ja viimeistään joulukuussa on päätettävä kaupungin talousarvion ja -suunnitelman hyväksymisestä.

Valtuuston puheenjohtajana toimii Miika Heikkilä. 1. varapuheenjohtajana Markus Forslund, 2. varapuheenjohtajana Mauno Rahkola ja 3. varapuheenjohtajana Paavo Tiinanen. Valtuuston jäsenet ja yhteystiedot löydät täältä.

Kokousten seuraaminen live-lähetyksenä

Valtuusto kokoontuu kerran kuukaudessa tiistaisin kello 17. Heinäkuun aikana kuitenkin vain tarpeen vaatiessa. Valtuuston kokoukset ovat yleisölle avoimia.

Kokouksia voi seurata suorina lähetyksinä Kalajoen sivulla QuickChannelissa. Lähetyksistä voi antaa palautetta KuntaAkkuna sivujen palautelomakkeen kautta. Valitse aiheeksi ”Viestintä ja markkinointi”.

Valtuuston kokousten tallenteet

Lähetykset tallennetaan ja tallenteet julkaistaan tällä sivulla alempana. Tallenteisiin lisätään suomenkieliset tekstitykset kokouksen jälkeen. Tekstitys on tuotettu koneellisesti ja voi sen vuoksi sisältää virheitä. Osaan tallenteista on tehty manuaalisia korjauksia, jonka vuoksi tekstitysten taso voi vaihdella videoiden välillä. Voit halutessasi antaa palautetta yllä kerrotulla tavalla.

Ensimmäinen tekstitetty valtuuston kokous on pidetty tiistaina 17.8.2021. Aikaisempia kokousten tallenteita emme valitettavasti saa jakaa, koska niitä ei ole tekstitetty, eivätkä ne sen vuoksi täytä saavutettavuusdirektiivin asettamia vaatimuksia. Teknisten ongelmien vuoksi huhtikuun 2022 kokouksesta ei ole tallennetta.

Tekstitys on valittavissa videoissa CC-painikkeen takaa valitsemalla avautuvasta valikosta ”vvkkppSuomi”.

Kalajoen kaupunki on ottanut käyttöön myös QuickChannelin videoportaalin, jossa kaupungin julkaisemia videoita voi katsoa. Portaalissa videot on muun muassa jaoteltu eri kategorioihin, jolloin niitä on helpompi etsiä. Kaikki vuoden 2022 valtuuston kokousten tallenteet löydät portaalin kautta.

Portaaliin pääsee tästä linkistä.

 

Voit katsoa vanhoja valtuuston kokouksia toistaiseksi myös painamalla alla olevaa linkkiä:

Valtuuston kokous 17.8.2021

Valtuuston kokous 31.8.2021

Valtuuston kokous 28.9.2021

Valtuuston kokous 2.11.2021

Valtuuston kokous 30.11.2021

Valtuuston kokous 21.12.2021

Uudemmat videot löytyvät portaalista, jonka linkki ylempänä.