Vihreä jokirantamaisema. Silta keskellä kuvaa ja taustalla meri.
Liikenneyhteydet Kalajoelle

Liikenneyhteydet Kalajoelle

Kalajoki sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella valtatie 8 ja valtatie 27 risteyksessä. Kalajoelle matkustat kätevästi omalla autolla, mutta myös useat reittiliikenteen linja-autot pysähtyvät Kalajoella. Kalajoella pääset linja-autolla kätevästi Kokkolasta ja Oulun suunnalta. Myös Ylivieskasta on linja-autoyhteys. Lähimmät rautatieasemat ovat Kokkolassa ja Ylivieskassa.

Etäisyyksiä

  • Helsinki: 550 km ( 6 h 30 min)
  • Kokkola: 70 km ( 1 h )
  • Oulu: 130 km ( 1 h 30 min)
  • Pyhäjoki: 30 km ( 25 min)
  • Raahe: 60 km ( 50 min)
  • Ylivieska: 40 km ( 35 min).

Kulkeminen Kalajoelle

Tarkat linja-autojen reitit, aikataulut ja pysäkit voit tarkistaa Matkahuollon sivuilta. Kalajoen linja-autoasema sijaitsee kaupungin keskustassa, osoitteessa:

Kasarmitie 3
85100 Kalajoki

Onnibussin rannikkoreitti Turusta Ouluun kulkee Kalajoen läpi. Onnibussilla on Kalajoella kaksi pysäkkiä. Pysäkkien tiedot löydät Onnibussin verkkosivuilta: keskusta ja Hiekkasärkät.

 

Lähimmät juna-asemat sijaitsevat Ylivieskassa (noin 40 km) ja Kokkolassa (noin 70 km). Junien aikataulut ja lippujen hinnat löytyvät VR:n sivuilta. Molemmilta asemilta on linja-autoyhteydet Kalajoelle. Bussien aikataulutiedustelut Matkahuollosta.

Lentokoneella pääset mukavan ajomatkan päähän Kalajoesta. Lähimmät isommat lentokentät ovat Kokkola-Pietarsaaren lentoasema (noin 100 km) tai Oulun lentoasema (noin 130 km).

Lentokenttätaksi

Kalajoelta pääsee Oulun lentokentälle ja takaisin Airport-taksin kyydissä. Airport taksi toimii kutsuliikenteenä, eli kyytiin ilmoittaudutaan etukäteen. Liikennevuoroja kentälle ja takaisin on 4 kertaa joka arkipäivä. Lisätietoja palvelusta täältä: Lentäen lomalle tai työmatkalle.

Valtakunnallisen matkailutiestatuksen vuonna 2010 saanut Pohjanlahden Rantatie kulkee myös Kalajoen lävitse. Rantatie on yhdistänyt länsirannikon jokisuiden kaupunkeja aina keskiajalta nykypäivään asti. Myöhäiskeskiajalla länsirannikkoa pitkin kulkenut Rantatie toimi kulkureittinä ja postitienä, jatkuen Pohjanlahden ympäri Ruotsin eteläosiin saakka.

Nykyinen merkitty Rantatie kulkee Vehmaalta Tornioon. Rannikolla kulkeva matkailutie on vaihtoehto nopeille, suorille valtateille. Rantatien varrella ja sen lähiympäristössä on useita pysähtymisen arvoisia ympäristöjä ja kohteita. Kalajoella kiinnostavia Rantatien kohteita ovat muun muassa Hiekkasärkät ja vanha kaupunki Plassi. 

Kuuntele