Ilmakuva Hiekkasärkiltä

Kalajoella on vapaita tontteja meren läheisyydessä Hiekkasärkillä ja Himangalla, palveluiden lähellä Kalajoen keskustassa sekä maaseudun rauhassa Tyngällä ja Rautiossa. Löydä oma  helmesi ja aloita unelmiesi kodin tai loma-asunnon rakentaminen!

Vapaat tontit

Kalajoen vapaat tontit löytyvät alueittain kaupungin tonttipörssistä

 • tarkemmat tonttikohtaiset pinta-alatiedot
 • rakennusoikeudet
 • myynti- ja vuokraushinnat

Ohjeet tonttipörssiin:

 1. Avaa tonttipörssi
 2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta, mitkä vapaat tontit haluat nähdä
 3. Lähennä karttaa haluamallesi alueelle
 4. Klikkaamalla ”Kaavoitus ja maankäyttö” -kohdan alla olevaa ”Asemakaavat” valikkoa, josta voit avautuu eri alueiden asemakaavat. Tontin rajojen hahmottuminen helpottuu tämän avulla.

Kuva Kalajoen tonttipörssistä

 

Tontin varaaminen

Ennen tontin varaamista perehdy huolellisesti tonttien tietoihin ennen tonttihakemuksen jättämistä. Erityistä huomiota tulee kiinnittää kaavamääräyksiin ja rakentamistapaohjeisiin. Tontin valinta vaikuttaa olennaisesti sille rakennettavan talon rakentamismahdollisuuksiin. Haethan vain tontteja, joihin olet valmis rakentamaan rakennustapaohjeiden mukaisen ja rakentamisvelvoitteen täyttävän talon.

 1. Tontin voi varata täyttämällä tonttipörssin sähköisen tontinvarauslomakkeen. Tiedot välittyvät Maaomaisuusyksikölle, joka on tarkemmin yhteydessä hakemasi tontin varaustilanteesta ja muista käytännön asioista. Voit varata tontin myös ottamalla yhteyttä tonttimyyjään.
 2. Kaupunginvaltuuston hyväksymien tontinluovutusehtojen mukaan tontista tehdään ensin varaussopimus, joka on voimassa yhden vuoden siitä hetkestä, kun varausmaksu (5% myyntihinnasta) on maksettu.
 3. Varausvuoden aikana tontinostaja/vuokraaja voi aloittaa rakennusluvan hakemisen ja lähettää ensimmäiset rakennusluonnokset Lupapiste.fi -sivustolle rakennusvalvonnan hyväksyttäväksi.
 4. Lopullinen kauppakirja tai vuokrasopimus tulee olla tehtynä ennen kuin rakennuslupa voidaan myöntää.
 5. Kauppakirjassa ja vuokrasopimuksessa on ehtona rakentamisvelvoite. Rakennustyöt tulee aloittaa 2 vuoden kuluessa kauppakirjan tai vuokrasopimuksen vahvistamisesta. Rakennuslupa on voimassa 5 v, jona aikana rakennuksen tulee valmistua.

Maankäyttöpalveluiden Maaomaisuusyksikön tehtäviin kuuluu mm. tonttimyynti ja tonttihinnoittelut, kauppakirjat ja vuokrasopimukset, lainhuutojen hakeminen ja lohkomistoimitusten valmistelu, sekä muut kiinteistökauppoihin liittyvät toimenpiteet.

Asuinalueet

Kalajoella asut palvelujen lähellä luonnon rauhassa, meren äärellä. Käyt töissä lähellä, ja olet päivän päätteeksi nopeasti kotona tai harrastamassa. Voit lähteä helposti rentoutumaan vaikka kylpylään tai konserttiin. Talven koittaessa voit käpertyä kotisohvalle, tai suunnata laduille ja jäälakeudelle ulkoilemaan.

Kodikkaalla Kalajoella viihtyvät niin vauvat, vaarit kuin kaikenikäiset siltä väliltä. Pidämme kaikista hyvää huolta – sekin on viihtyisän pikkukaupungin etu.

Kaupungin sekä yksityisten myytäviä tontteja löytyy myös Etuovi.com -sivustolta

Kalajoen keskusta

Kalajoen keskustasta löytyy monipuolisesti kauppoja sekä palveluita. Joutsenmerkitty Merenojan uusi yhtenäiskoulu avasi ovensa kevätlukukaudelle 2020. Koulun vieressä sijaitseva Jussi Jokisen liikuntapuisto ilahduttaa monen ikäisiä. Kalajoen keskustan läpi virtaa kaunis Kalajoki. Aika virtaa leppoisampaa tahtia, täällä melu ja kiire ovat ulkoistettu ihan muualle. Keskusta on uudistunut viime vuosina hienoa tahtia ja joka vuosi on tullut jotain uutta. Kalajoelta on 8 kilometrin matka Hiekkasärkkien matkailukeskukseen.

Tutustu Kalajoen keskustan videoon

Kotipuisto

Kotipuiston asuinalueella nautit Kalajoen keskustan läheisyydestä sekä luonnonkauniista metsämaisemasta. Loistavat luontopolut ja hyvin hoidetut hiihtoladut kulkevat pihapiirisi lähellä. Merenojan uusi yhtenäiskoulu sekä keskustan kattavat palvelut ja erikoisliikkeet ovat n. 2 km päässä. Kotipuiston alueella on tarjolla runsaasti tontteja. Kuokkatiellä on tarjolla Kalajoen keskustan suurimmat tontit.

Tutustu Kotipuiston tonttivideoon

Plassi

Uudet rakennukset, vanhat idylliset puutalot sekä alueen kulttuurimiljöö nähtävyyksineen tekevät alueesta arvokkaan, viihtyisän mutta myös rauhallisen paikan asua. Kalajoen ydinkeskustaan on matkaa n. 1,5 km, mistä löytyy kattava valikoima palveluita ja erikoisliikkeitä. Merenojan yhtenäiskouluun pyöräilee noin 10 minuutissa.

Tutustu Plassin tonttivideoon

Hietavainio

Hietavainion kauniilla asuinalueella lähellä Kalajoen kaupungin keskustaa on vapaana vielä muutamia tontteja. Matkaa keskustaan n. 1,5 km ja Merenojan yhtenäiskoululle n. 1,3 km.

Tutustu Hietavainion tonttivideoon

Mätäsmaa

Kalajoen keskustan lähellä Mätäsmaan viihtyisällä alueella on vapaana muutamia tontteja. Matkaa keskustaan n. 1,5 km ja Merenojan yhtenäiskoululle n. 1,3 km.

Linkki: Kalajoen keskustan vapaat omakotitalotontit

Hiekkasärkät

Tapionportti

Asuessasi Tapionportin alueella nautit luonnonkauniista ympäristöstä sekä meren läheisyydestä. Alue on unelmien asuinpaikka liikunnalliselle perheelle tai pariskunnalle. Kalajoen parhaat metsäpolut, maastopyöräilyreitit ja hiihtoladut ovat aivan kivenheiton päässä. Kalajoen hiihtomajan hyvin hoidetut sekä valaistut ladut sijaitsevat tonttisi välittömässä läheisyydessä. Matkaa Hiekkasärkin keskustaan n. 3,5 km, josta löytyy useita ravintoloita, erikoisliikkeitä sekä matkailukeskuksen monipuoliset harrastusmahdollisuudet kylpylästä golffiin. Kalajoen ydinkeskustaan on matkaa n. 5 km, jossa kattava valikoima kauppoja ja palveluita sekä koulut ja päiväkodit. Merenojan yhtenäiskouluun matkaa alueelta n. 5,3 km. Alueen tontit ovat vakituisen asumisen kaavalla.

Tutustu Tapionportin tonttivideoon

Kesäranta

Kesäranta on rauhallinen loma- ja asuinpaikka. Täällä asut tai vietät vapaa-aikaasi meren rannalla, kauniin mänty ja kuusimetsikön katveessa. Matkailukeskuksen kattavat palvelut ovat lähellä. Kesäranta on unelmien asuinpaikka golfin, maastopyöräilyn, luonnossa liikkujan ja hiihdon harrastajalle. Kalajoki Golfin palkitut viheriöt ovat lähellä. Talviaikaan hiihtoladut kulkevat asuinalueen ympärillä. Alueelta on matkaa Hiekkasärkkien keskustaan kävellen/pyöräillen noin 3,5 km ja autolla n. 5 km. Hiekkasärkiltä löytyy ruokakauppa, useita ravintoloita, baareja, erikoisliikkeitä sekä matkailukeskuksen monipuoliset harrastusmahdollisuudet kylpylästä golffiin. Kalajoen kaupungin keskustaan matkaa n. 12 km, mistä löytyvät uusi joutsenlipulla palkittu Merenojan yhtenäiskoulu, päiväkodit, kaupat ja muut monipuoliset palvelut sekä Kauppa- ja kulttuurikeskus Merta. Osaan Kesärannan alueen tonteista on mahdollista hakea vakituisen asumisen käyttötarkoitus heti rakentamisen yhteydessä.

Tutustu Kesärannan tonttivideoon

Linkki: Tapionportin ja Kesärannan vapaat loma-rakennustontit

Kalajoen Marina

Kalajoen Marinasta tulee lähivuosina yksi Pohjoismaiden kiinnostavimmista merellisistä kohteista. Kalajoen Marina on Hiekkasärkkien matkailukeskukseen rakentuva lomailu- ja virkistyskeskus. Sijoittaja tai yrittäjä, lähde mukaan rakentamaan merenrantaunelmaa! Toteuta liikeideasi ja hanki tontti Marinasta. Kalajoen Marinan matkailualue on Hiekkasärkkien matkailukeskuksen lähelle rakentuva uusi, tasokas ja merellinen lomailu- ja virkistyskeskus. Alueelle toivotaan rakentuvan laadukkaita, uniikkeja loma-asuntoja, hotelli, ruokaravintoloita sekä ennennäkemättömän kattava vierasvenesatama palveluineen. Dyynikylän tontit ovat nyt myynnissä. Varaa omasi – nyt jaetaan paikat Marinan sydämessä!

Tutustu Marinan videoon

Tutustu Kalajoen Marinan nettisivuihin www.kalajoenmarina.fi

Linkki: Hiekkasärkkien ja Kalajoen Marinan vapaat matkailua palvelevat tontit

Himanka

Himanka on n. 3 000 asukkaan vehreä taajama meren rannalla, n. 28 kilometriä Kalajoen keskustasta etelään. Taajaman läpi virtaa kaunis Lestijoki, jonka varrella on kauniita vanhoja rakennuksia ja venevajoja. Himangalla kaikki perheen palvelut ovat lähellä: Raumankarin koulu, päiväkodit, kaupat, pankki, posti ja joukko muita palveluita sekä monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Himangan uusi terveysasema valmistuu ydinkeskustaan vuoden 2021 loppuun mennessä. Himangan sijainti on erinomainen, se on lähellä monta keskustaa: Kalajoki 28 km, Hiekkasärkät 22 km, Kokkola 40 km, Kannus 23 km, Ylivieska 54 km.

Mäntyperä

Mäntyperän ihastuttavalle asuinalueelle on kaavoitettu lisää tontteja! Mäntyperällä asut kivenheiton päässä Himangan keskustasta ja merenrannasta. Keskustan kattavat palvelut ovat vajaan kilometrin päässä ja Raumankarin kouluun on matkaa 1,2 km. Alueen tonteille on saatavissa kaukolämpö.

Tutustu Mäntyperän tonttivideoon

Meri-Himanka

Meri-Himangan vastikään rakentunut asuinalue on meren lähellä, mutta Himangan kirkonkylän palveluihin pääsee nopeasti. Alueella vapaana vielä muutamia tontteja!

Tutustu Meri-Himangan tonttivideoon

Pikku-Mansikka

Pikku-Mansikan saari sijaitsee Pohjoisen-Satamatien päässä Himangalla. Saaressa on kala- ja huvivene satama, jonne mahdollista hakea venepaikkaa. Kuusi isoa tonttia sijaitsee loivassa rinteessä meren ja erillislammen läheisyydessä. Merenrantaan matkaa n. 100m, jonne pääsee opasteilla merkittyjä yhdysreittejä pitkin. Rannat ovat yhteiskäytössä.

Tutustu Pikku-Mansikan tonttivideoon

Käärmekallio

Käärmekallion suosittu asuinalue sijaitsee kauniin metsikön katveessa. Raumankarin koulu ja Himangan keskustan palvelut ovat lähellä. Alueella on myös päiväkoti.

Linkki: Himangan vapaat omakotitalotontit

Tynkä

Tynkä on n. 800 asukkaan taajama noin 9 kilometriä Kalajoen kaupungin keskustasta kaakkoon. Tyngän kylän läpi virtaa kaksi jokea, Kalajoki ja Vääräjoki. Joen varrelta löytyy idyllinen Tyngän mylly, joka kuvittaa kauniisti suomalaista perinnemaisemaa. Täällä pääset toden teolla nauttimaan idyllisestä maalaismaisemasta! Alueen tontit ovat valloittavan suuria, edullisia ja niillä on runsaasti rakennusoikeutta. Tyngän aluekoulu on valmistunut 2010, jossa luokat esiluokasta kuudenteen luokkaan. Kylällä on päivähoito. Kalajoen keskustan kattavat palvelut n. 10 minuutin ajomatkan päässä.

Tutustu Tyngän tonttivideoon

Linkki: Tyngän vapaat omakotitalotontit

Rautio

Vehreä Raution taajaman maaseutuidylli tarjoaa mahdollisuuden väljään ja edulliseen omakotirakentamiseen isommallekin perheelle, sekä turvallisen ja aktiivisen yhteisön kaiken ikäisille toimivien peruspalvelujen äärellä. Alueen tontit ovat suuria, edullisia ja niillä on runsaasti rakennusoikeutta. Rautio on n. 900 asukkaan virkeä taajama, noin 28 kilometriä Kalajoen kaupungin keskustasta kaakkoon. Kylän läpi virtaa kaunis Vääräjoki. Täällä pääset todenteolla nauttimaan perinteisestä suomalaisesta maalaismaisemasta! Rautiolaiset ovat sitoutuneita kehittämään taajaman palveluita. Rautio onkin palkittu vuoden kylänä vuonna 2004. Raution aktiivinen kyläyhdistys on perustanut oman kyläkaupan, joka avaa ovensa toukokuussa 2021. Raution kauppaosuuskunnalla tulee toimimaan ruokakauppa, posti, apteekin noutopiste ja kahvila. Raution sijainti on mitä parhain, se on lähellä monta kirkonkylää: Alavieska 12 km, Ylivieska 22 km, Sievi 27 km, Kalajoen keskusta 28 km, Hiekkasärkät 32 km, Kannus 33 km.

Linkki: Raution vapaat omakotitalotontit

Yritys- ja teollisuustontit

Kalajoki on yrittäjäkaupunki, joka haluaa tarjota joustavasti elinkeinotontteja kaupallisiin ja teollisuustarkoituksiin keskeisiltä paikoilta eri puolelta kaupunkia.  Kysy mahdollisuudestamme räätälöidä tontti yrityksen tarkoitukseen sopivaksi. Kehitämme jatkuvasti yrityksille tarjottavia palveluja. Autamme mielellämme oikean yritystontin valinnassa ja eri vaihtoehtojen pohdinnassa.

Teollisuus- ja liiketilatontteja löytyy erinomaisten yhteyksien päässä Kalajoen keskustan läheltä Meinalasta ja Rahvosta sekä Himangalta Kannuskylästä. Meillä on myös tarjota asuin- ja liiketilatontteja, jos haluat rakentaa toimitilat kotisi viereen.

Linkki: Kalajoen vapaat liike- ja teollisuustontit

Linkki: Kalajoen vapaat asuin- ja liiketilatontit

Tutustu kaupungin liike- ja teollisuustontteihin sekä toimitiloihin

Rivitalo-, kerrostalo- ja paritalorakentamisen tontit

Kalajoen rivi- ja kerrostalorakentamisen korttelit sekä paritalotontit sijoittuvat taajamiin lyhyiden kävelyetäisyyksien päähän palveluista, kaupoista ja kouluista.

Linkki: Kalajoen vapaat rivi-, kerros- ja paritalotontit