Julkaisut

Farmari 2026 järjestetään Kalajoella: "Aluetalousvaikutus voi ylittää 10 miljoonaa euroa"

Julkaistu 5.7.2024 Muokattu 5.7.2024

Farmari-tapahtuman arvioidaan tuovan Kalajoelle jopa 70 000 kävijää.

Farmari-juhlassa julkistettiin tänään jymyuutinen: seuraavat messut järjestetään Kalajoella 25.–27.6.2026. Tapahtuman otti Seinäjoella virallisesti vastaan kaupunginjohtaja Jukka Puoskari, joka kommentoi tuoreeltaan ilouutista.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että Farmari on valinnut vuoden 2026 tapahtuman toteutuspaikaksi Kalajoen. Farmarin kävijämääräksi arvioidaan jopa 70 000, joten sen aluetalousvaikutus voi ylittää 10 miljoonaa euroa.

Tapahtumakävijöiden lisäksi matkailualueelle tulee myös satoja näytteilleasettajia, heidän tiiminsä ja vieraita.

– Farmari on siten kaupallisesti valtavan hieno mahdollisuus Hiekkasärkkien majoitus-, ravintola- ja aktiviteettiyrityksille. Kalajoki Keskusvaraamo operoi tapahtuma-aluetta ja keskitetysti Farmarin majoitukset, sanoo Kalajoki Keskusvaraamon toimitusjohtaja Paula Palola

Kaupunki ja matkailutoimijat ovat määrätietoisesti kehittäneet Kalajoen lentokenttää tapahtuma-alueeksi ja vuosien mittaan sinne on saatu monipuolisesti hienoja tapahtumia.

– Alue ja toimijat ovat valmiita ottamaan kasvuaskeleen suurtapahtumiin. Kalajoki on matkailun lisäksi merkittävää alkutuotannon aluetta, joten tapahtuma sopii Kalajoelle erinomaisestl, sanoo Kalajoen elinkeinojohtaja Miia Himanka.

Kyseessä on Kalajoen matkailuhistorian suurin tapahtuma.

– Farmarin toteutuminen Kalajoella kertoo myös siitä, että matkailukeskuksemme brändi ja palveluinfra on saavuttanut valtakunnallisia toimijoita kiinnostavan tason, jolla Hiekkasärkille voidaan saada aluetalousvaikutuksiltaan merkittäviä suurtapahtumia, kertoo Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n toimitusjohtaja Janne Anttila.

Farmari on vastuullisen suomalaisen maatalouden ja ruoantuotannon tapahtuma, joka kokoaa maa- ja metsätalouden ammattilaiset yhteen, ja toimii myös alkutuotannon ja elintarviketalouden näyteikkunana kuluttajille. Farmarin järjestää ProAgria Tapahtumat Oy, jonka omistajia ovat kaikki ProAgrian keskukset.

Jaa sivu:
Kuuntele