Jelppiverkko.fi logo.
Jelppiverkko - tukea nuorille

Jelppiverkko - tukea nuorille

Jelppiverkko on nuorten palvelu, jonka tarkoituksena on yhdessä nuoren kanssa löytää ratkaisuja elämän solmukohtiin. Jelppiverkon kohderyhmänä on 15-28-vuotiaat nuoret. Toiminta on nuorelle vapaaehtoista, luottamuksellista sekä maksutonta.

Tuen tarve voi liittyä esimerkiksi arjenhallintaan, päihteisiin tai mielenterveyteen, opiskelu- tai työpaikan löytämiseen tai virastoasiointiin ja lomakkeiden täyttämiseen. Jelppiverkon puoleen voi kääntyä, olipa mielenpäällä iso tai pieni asia. Yhteydenotto riittää; palvelu toimii matalankynnyksen periaatteella. Myös nuoren vanhemmat tai muut läheiset voivat ottaa yhteyttä Jelppiverkkoon.

Jelppiverkko tekee tiivistä yhteistyötä muun muassa oppilaitosten, KELAn TE-palveluiden, sosiaalitoimen, päihde- ja mielenterveyspalveluiden sekä Puolustusvoimien kanssa. Nuori voi ohjautua Jelppiverkon asiakkaaksi myös verkoston kautta. Yhteistyö verkoston kanssa perustuu nuoren antamaan lupaan.

Etsivä nuorisotyö

Etsivän nuorisotyön tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus luottamukselliseen apuun ja tukeen. Etsivä nuorisotyö etsii nuoren kanssa tarpeellisia palveluja sekä vastauksia nuoren mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja tarjoaa nuorelle varhaista tukea, mikäli nuori sitä itse haluaa.

Etsivän nuorisotyön yhdyshenkilö on kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Anita Ohtamaa p. 044 4691 874.

Yksilö- ja starttivalmennus

Yksilö- ja starttivalmentaja tukee nuorta oman polun löytämisessä mm. opiskelu- ja työasioissa. Yksilö- ja starttivalmentaja käy nuoren kanssa läpi nuoren elämää kokonaisvaltaisesti auttaen ja tukien mahdollisissa haasteissa. Yksilövalmentaja ohjaa nuorta tarpeen mukaan ja voi olla mukana niin virastoissa, verkostotapaamisissa kuin yksilö- ja ryhmätapaamisissa. Yksilö- ja starttivalmentajan kanssa voi osallistua eri toimintoihin, kuten tapahtumiin sekä erilaisiin tutustumispäiviin. Yksilö- ja starttivalmentajilta saat lisätietoa ryhmätoiminnoista (Jelppistartti, verkkovalmennus yms.).

Jelppikahvila

Jelppikahvilassa jutellaan kahvikupposen äärellä tai tekemisen ohessa, se antaa rennon tilanteen ensimmäisiin ryhmäjutteluihin. Jelppikahvila sopii myös sosiaalisten tilanteiden harjoitteluun. Jelppikahvila on avoin Jelppiverkon asiakasryhmille.

Mahdollisista muutoksista ilmoitellaan Kalajoen Jelppien Instagram-tilillä @kalajoenjelpit. 

Kuuntele